Wpis z mikrobloga

@Jad_Kielbasiany: co z tego, że nawet z tych ujęć widać, że Benatia ledwo dotknął Lucasa, a ten już #!$%@? stoi na palcach lecąc na pysk z dramatyczną miną. xD co z tego, że w takim razie 3 z 4 symulek Ronaldo w tym meczu analogicznie powinny być rzutem karnym. xD kontakt był! musi być karny bo był kontakt! xD co z tego, że takich zagrań w każdym meczu jest 100. co
@Jad_Kielbasiany: nie napisałem "lekko", tylko "ledwo", czyli "ledwo zdążył go dotknąć". Lucas od momentu zgrania piłki przez Ronaldo polował już tylko na kontakt z obrońcą i padolino. zresztą przecież nawet na żywo nie było tam prawie żadnego impetu. co z tego, że Benatia jest duży i nie biały, a Lucas mały i biały? niskich i białych obowiązuje inne traktowanie na boisku? xD gdyby Benatia spanikował, to po prostu by wykosił Lucasa,
@Nagor: to nie jest pchnięcie, Lucas w miejscu czeka na piłkę wystawiając się na kontakt, w ogóle nie walczy o pozycję, Benatia go dotyka, a on włącza tryb pocisku powietrze - ziemia. stopy do tyłu i padamy. widziałem te powtórki 100 razy i nigdy nie zgodzę się z gwizdaniem karnych za coś takiego, nawet jeśli będzie to finał MŚ i ostatnia akcja meczu Polska - Niemcy przy 0:1.
to nie jest pchnięcie, Lucas w miejscu czeka na piłkę wystawiając się na kontakt, w ogóle nie walczy o pozycję, Benatia go dotyka, a on włącza tryb pocisku powietrze - ziemia. stopy do tyłu i padamy.

@InspektorDupa: zapomniałeś dopisać - Benatia go dotyka a następnie KOPIE

Tak swoją drogą nie ma musu walczyć o pozycję, mógł nawet stać cały mecz w tym miejscu i czekać na faul. A, że faul się
@Nagor: mi chodzi o to, że Lucas nie zrobił niczego, żeby strzelić bramkę mimo 100% sytuacji - to określa jego zamiar, a było nim wymuszenie rzutu karnego. kopnięcie jest w piłkę. to że Lucas umyślnie się pod nie nastawia, będąc już zresztą w trakcie symulowania upadku po popchnięciu, nie jest faulem. szkoda szczempić ryja. gwizdanie takich karnych jest jak pozwalanie LeBronowi na robienie tysiąca błędów kroków.
@Nagor: a według mnie do kontaktu nogi Benatii z ciałem Lucasa doszło tylko dlatego, że Lucas stracił już grunt pod nogami po wyczuciu boskiego wiatru w plecach. wyrachowana symulka od początku do końca, dlatego mimo kontaktu nie powinno być mowy o karnym.