@chanelzeg: Hipokryzja neuropejskiego myślenia wywala poza skalę. Dla oceniania kolorowych należy oceniać każdego człowieka indywidualnie. Dla oceniania i krytykowania Polaków należy stosować maksymalne uogólnienie. Normalnie, relatywność wrażliwości.
@steelhead: Nic takiego napisałem, wręcz przeciwnie: "Jeżeli takich przypadków było dużo (setki/tysiące), a nie kilka czy kilkanascie w skali krajów to można uogólnić i napisać, że Żydzi mordowali Polaków,. Nie widze w tym problemu." Ale masz oczy przesłonięte nienawiścią więc tego nie widzisz.
Idąc ta debilną logiką i uogólnieniami to możemy powiedzieć też że żydzi mordowali Polaków są gwałcicielami i pomagali w holocauście.
Byli żydzi, którzy mordowali Polaków i pomagali w holokauście (swoją drogą, czy to takie dziwne, że wśród ludzi, dla których alternatywą dla kolaboracji była komora gazowa, znaleźli się chętni?)... Czy ktoś to neguje??? Nie jest uogólnieniem pisanie, że tak było, tak samo jak uogólnieniem nie jest pisanie, że byli
@chanelzeg: Wiesz, z ciekawości zajrzałem do artykułu z okładki, o czym w zasadzie mowa. Autorka tekstu ekscytuje się książką autorstwa psychologa i socjologa oraz historyka - polaka pochodzenia żydowskiego, żyjącego od ponad 20 lat za granicą, którego matka była o obozie w Oświęcimiu, który na koncie już ma niejedną publikację dotyczącą tematu antysemityzmu w Polsce w latach wojennych i jest współzałożycielem Centrum Badań nad Zagładą Żydów Instytutu Filozofii i Socjologii
@chanelzeg: oooo, kolega od "nauka twierdzi, że płód to nie człowiek" znowu w formie XDDDDDDD Gościu, z twoim intelektem zwinąłbym się w rulon i nie przynosił wstydu rodzinie...
@sielkunczik @mayek niepotrzebnie wpisywałem konkretna liczbę. Chodzi o to że mordował promil Ukraińców a pisze się ogólnie że Ukraińcy (chociaż niektórzy którzy przeżyli dostali schronienie u sąsiadów Ukraińców).
#4konserwy #bekazlewactwa #bekazpodludzi #ciekawostki #polska
@apkwiatosz: Na to wychodzi - patrz ONR.
Komentarz usunięty przez moderatora
@apkwiatosz: To może znajdź nacjonalistów, którzy nie mają problemu z Żydami. Ja takich nie znalazłem.
"Jeżeli takich przypadków było dużo (setki/tysiące), a nie kilka czy kilkanascie w skali krajów to można uogólnić i napisać, że Żydzi mordowali Polaków,. Nie widze w tym problemu."
Ale masz oczy przesłonięte nienawiścią więc tego nie widzisz.
@apkwiatosz: xD
Byli żydzi, którzy mordowali Polaków i pomagali w holokauście (swoją drogą, czy to takie dziwne, że wśród ludzi, dla których alternatywą dla kolaboracji była komora gazowa, znaleźli się chętni?)... Czy ktoś to neguje??? Nie jest uogólnieniem pisanie, że tak było, tak samo jak uogólnieniem nie jest pisanie, że byli
@GordonLameman3: Ale to akurat jest tu quoque... ;)
oooo, kolega od "nauka twierdzi, że płód to nie człowiek" znowu w formie XDDDDDDD Gościu, z twoim intelektem zwinąłbym się w rulon i nie przynosił wstydu rodzinie...
@zlotypiachnaplazy: Jak widać nieskutecznie.
@apkwiatosz: Ale przecież to prawda. ( ͡º ͜ʖ͡º) Do tego dwóch na trzech żydów miało w domu komory gazowe, w których uśmiercali Polaków.
@chanelzeg: interesujace wyliczenia. Przedstawisz jakies rachunki w jaki sposob to wyliczyles?
@chanelzeg: Jesteś pewien? Napisałeś jedna stutysięczna procenta, więc wychodzi że mordowało kilka osób.
@mayek niepotrzebnie wpisywałem konkretna liczbę. Chodzi o to że mordował promil Ukraińców a pisze się ogólnie że Ukraińcy (chociaż niektórzy którzy przeżyli dostali schronienie u sąsiadów Ukraińców).
Komentarz usunięty przez autora