Wpis z mikrobloga

Lubie #uk, ale co jak co pociągi to jakiś ponury żart, a w zasadzie cena za przejazdy. Przede wszystkim kpiną jest już sam fakt, że cena za przejazd w godzinach szczytu rozni sie od tej poza tymi godzinami. No ale do rzeczy, mala zagadka dla panstwa ze zdjeciem w komentarzu na dowod - ile moja firme bedzie kosztowac moj przejazd jutro o 7 rano? Kilka wskazowek moze:

- Za dobra cene (nieokazyjna) biletu powrotnego do Polski z Bristol uwazam 50 funtow

- Koszt beny zeby jechac do Londka i z powrotem z mojej wioski to mniej jak 40 funia

- Odleglosc ode mnie do Londka to 180km

- w Polsce za regio przejazd nowym szynobusem odleglosci 100km za normalny bilet placilo sie ok 10zl

- jade w godzinach szczytu w drugiej klasie

- jakosciowo pociag bardzo przecietnej jakosci

- najszybsza predkosc jaka pociag jechal ostatnio to 200 km/h

Ile adriano30 kosztowal bilet?

#emigracja #pociagi #ciekawostki
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@strikingsurface: prawdopodobnie byloby, ale to firma placi wiec wybieram opcje najwygodniejsza dla mnie. Zgode od pracodawcy dostalem przed zakupem, najlepsze ze nie jade sam a gosc co jedzie ze mna jedzie z 250 km i zaplaci 230f ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Pamietam jak Któraś z większych gazet wydała artykuł gdzie laska pisała ze taniej jest jej się spotkać z przyjaciółka z innego miasta w Barcelonie niż do niej jechać w UK.
  • Odpowiedz
@adriano30: Kupujac bilety pociagowe w uk najczesciej oplaca sie rozbic bilet na stacje. Czyly jesli masz 5 stacji na trasie to kupujesz od razu 4 bilety na kazdy odcinek. Wiem, ze to wydaje sie nie logiczne ale oszczednosci wynosza nawet do 40%. Jak chcesz poszukam ci artykul
  • Odpowiedz
@adriano30 jak byłem jeszcze w UK to z Coventry do Birmingham airport jeździłem chyba za 2.5f ale przy takich cenach jak ty masz to bardziej opłaca się kupić rzęcha na kilka dni za 100f a potem sprzedać go na szrocie, lub zwyczajnie wynająć sobie samochód
  • Odpowiedz
@czlowiekproso: Polacy oferujący wożenie po UK spod Leeds do Londynu i z powrotem wołają sobie 80-100f razem a wiozą gdzie chcesz także te pociągi to c--j.

Dobrze że mam swój samochód :P
  • Odpowiedz