Wpis z mikrobloga

Mam niesamowity dylemat - padł mi mój noname'owy pad, który służył mi siedem lat i z okazji urodzin planuję kupić sobie drugi, jakiś lepszy - tylko pytanie, bo zastanawiam się nad trzema propozycjami. Dodam, że chodzi o granie na Pececie, głównie jakieś slashery, tpp rpgi, w fpsy gram na myszce.
#steamcontroller #pad #xbox #playstation #steam #gamepad

Najlepszy kontroler do grania na pececie to:

• Steam Controller 17.4% (15)
  • XBOne 74.4% (64)
  • DS4 8.1% (7)

Oddanych głosów: 86

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

swoją drogą, jakby ktoś miał używkę którychś z tych trzech padzików w dobrym stanie i przyzwoitej cenie, to się możemy dogadać, chętnie odkupię ( )
  • Odpowiedz
Lewy analog jest analogowy ;) A prawy od kamerki sprawdza się IMO lepiej od faktycznego analoga (przynajmniej w kwestii sterowania kamerą). Np. w takim Wieśku. Dodatkowa możliwość konfiguracji tych gładzików jest nie do opisania. Pooglądaj filmiki jakieś na YT, bo to pisania w cholerę ;p
  • Odpowiedz
@Renzov: zapomniałem zawołać :/ lewy gładzik ma lekkie wtłoczenia „symulujące” D-pad, ale w sumie nikt Ci nie zabroni przypisać funkcjonalności takiej jak do tego prawego
  • Odpowiedz
@Renzov: kiedyś głosowałbym na xbox360, ale jakiś czas temu kupiłem steam controllera. Na początku było ciężko i miałem wątpliwości czy dobrze zrobiłem, ale teraz nie zamieniłbym na nic innego.

Dlaczego?

Zabójcza precyzja prawego kciuka. Pady do 360 i one s leżą nieużywane w szufladzie. Gram głównie w fpsy.
  • Odpowiedz