Aktywne Wpisy
docent1995 +26
poważnie jest aż tylu naiwnych frajerów? XD
to jest naprawdę straszne, że ten naród jest tak tępy.
#famemma
to jest naprawdę straszne, że ten naród jest tak tępy.
#famemma
matthewonthego +98
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ostatnio spodobał mi się Samsung Gear S3 - ale jego krótki czas pracy bez doładowywania jest w sumie dyskwalifikujący ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Wymagania:
- czas działania bez ładowania min. 3-4 dni przy ciągłym pokazywaniu zawartości ekranu (choćby sam czas)
- współpraca z IOS - wyświetlanie wszystkich powiadomień, możliwość przyjęcia/odrzucenia połączenia,
- wibracje (niektóre zegarki nie mają) i przede wszystkim alarm wibracyjny
- dobry wygląd - żeby nie było wstydu jak się go założy do garnituru
Mile widziane:
- brak touchscreena
- sensor optyczny pulsu - chciałbym monitorować tętno spoczynkowe
- "smart" budzik - wibracja nie o podanej godzinie, a w odpowiedniej chwili wcześniej gdy jest najpłytszy sen
- możliwość odpowiedzenia na SMSa przez dyktowanie
- monitorowanie aktywności i snu - ale to już chyba wszystkie mają ;)
Niepotrzebne:
- GPS
- Wifi
- odtwarzanie muzyki
Swoją drogą, kij w oko pieprzonemu fitbitowi, za to że ubił projekt Pebble Time 2 na tygodnie przed jego premierą. Dziady wypuszczają teraz jakieś marne popierdółki, nie sięgające Pebblowi do pięt... W załączniku mój weteran :)
Aha, taguję też #bieganie bo fajnie gdyby zegarek współpracował z aplikacjami biegowymi - choćby pauzowanie aktywności, wyświetlanie parametrów typu dystans, puls itp.
Mam, biegam, uzywam.
@panopticon: trochę się boję wydawać w okolicach 1k PLN na chiński zegarek - coś zadziała, coś tam nie zadziała... z gwarancją będzie albo nie będzie, wsparcie... diabli wiedzą jakie. No i wygląda jednak bardziej jak zabawka niż zegarek.
@Heavyman: chyba nie ten wygląd jednak - póki co Fenix 5/5S (różnica to tylko rozmiar?) chyba
Apka garmina bardzo ładnie współpracuje z iosem. Nie ma możliwości odpowiadania na smsy. Osobiście jedyna wada jest to ze zegarek jest wielki, gdybym kupował teraz to wziąłbym chyba Fenix 5.
(zwłaszcza jak uprawiasz w nim sport).
BTW, czy Garmin 5 to po prostu większa wersja 5S?
też mam obecnie pebbla i też rozpaczam, ale kupię właśnie bipa jak się rozsypie. Jedno co, to niby nie ma sdk do pisania aplikacji .. ale ostatecznie na pebblu miałem tylko pixel minera lol.
@zakola: ale już bym wolał coś, co nie wygląda jak zabawka ( ͡° ͜ʖ ͡°) A takie od Xiaomi kosztują już 1k ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nadal nie jestem przekonany - oprogramowanie Xiaomi pozostawia sporo do życzenia.
Ech, spodobał mi się Garmin Vivomove - szkoda że tego cacka nie ma jeszcze w sprzedaży :)
no ok, mam PTS i tamten to plastik ale mimo wszystko nie jest źle
No wiem, ale chcę już mieć zegarek w miarę uniwersalny, a nie taki że jak mi się wysunie spod mankietu marynarki to będę się wstydził ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zakola: ale jak już mam kupować nowe to wolę coś ładniejszego ;)
Odnośnie różnic:
Aktualnie Garmin ma trzy modele zegarka Fenix
5X > 5 > 5S
Fenix 3 i 3 HR są wielkości 5X (duże)
Fenix 5X ma wbudowane mapy, których nie ma 5 i 5S.
5 od 5S różni się rozmiarem koperty (więc wielkością ekranu i baterii też 5S w trybie GPS niby ma wytrzymać do 24h, 5S do 14h).
Więcej różnic o ile się nie mylę, nie ma.
A co do szkła szafirowego, to chyba na rysę na kopercie by wiele nie pomogło ( ͡º ͜ʖ͡º)