Wpis z mikrobloga

Jutro idę na rozmowę o pracę. Ile powinienem zawołać?

- 1. rok studiów magisterskich na #sgh, kierunek fir,
- jeden semestr na uniwerku Bocconi,
- angielski i niemiecki na poziomie b2/c1 + słownictwo branżowe,
- masa projektów na studiach,
- przez rok pracowałem w big4 w doradztwie strategicznym.

8k netto to będzie odpowiednia stawka?

#warszawa #korpo #korposwiat #praca #pracbaza #studbaza #studia
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- przez rok pracowałem w big4 w doradztwie strategicznym.

@magnus22: wiem że w tym przypadku nie o to chodzi ale brzmi to nieco jak studenciaki które oferują zarządzanie pieniędzmi i inne super inwestycje podczas gdy sami zarządzają co najwyżej swoim weekendowym budżetem na wódkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@magnus22: 3,5 brutto na praktyce? Szacun. Ja jak zaczynalem na stanowisku inzynierskim z rocznym stazem to dostalem pod wrockiem 3,5 brutto. Wiem na pewno ze znajomi ktorzy robia w it jako juniorzy ogarniaja juz 4k netto. Ale wydaje mi sie ze jak po studiach dostaniesz ~4k brutto to nie bedzie zle.
  • Odpowiedz
  • 0
@magnus22 wiesz co się robi w controllingu? Przede wszystkim siedzenie w danych, umiejętności Excela itp. Nic nie wspomniałeś w poście o tym...
  • Odpowiedz
@magnus22 bez doświadczenia w zawodzie teraz nie masz szans, najniższe bezrobocie w historii, najwyższa konkurencja. Ja bym się cieszył jak bym się z twoim cv gdziekolwiek dostał
  • Odpowiedz
najniższe bezrobocie w historii, najwyższa konkurencja.

@karolzzr: Widzę tu sprzeczność - skoro bezrobocie najniższe, to znaczy, że ludzi poszukujących pracy jest mniej, niż kiedykolwiek, zatem konkurencja jest niższa.
  • Odpowiedz
@magnus22:
- nie napisałeś nic o umiejętnościach/wiedzy (finanse, rachunkowość zarządcza, excel), a to jednak dosyć istotne w przypadku kontrolingu
- myślę, że realistycznie możesz dostać z 6-7k, ale brutto; w MBB na entry-level dostaje się z 10k netto, więc nie wiem jak chcesz wywalczyć 8k netto w kontrolingu, z rocznym doświadczeniem
  • Odpowiedz