Aktywne Wpisy
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
co myslicie o wspolpracowniku ktory zawsze ma te same ciuchy na sobie ale te same 2-3 koszulki, nie smierdzi od niego ale widac ze rzeczy sie powtarzaja
#pracbaza
──
thorgoth +579
Mam do was dziwne pytanie ale bardzo proste dla niektórych - jaki język programowania najlepiej się nauczyć na samym początku?
Chce się uczyć w domu po pracy programowania bo mnie to ciekawi i chciałbym w przyszłości znaleźć po prostu lepszą robotę ( ͡° ͜ʖ ͡°) kojarzę że ktoś na wypoku chwalił się że wziął się za siebie nauczył się programowania w domu i znalazł świetną robotę, trochę mnie tym natchnął...
Więc jaki język jest optymalnie najlepszy na rynku pracy i do ogarnięcia samemu w domu mając chęci i zapał ?
#it #programowanie #programista15k
@kkk240: a co chcesz robić? jaka branża? jaka specjalizacja?
Moja odp co do języka to: Najlepszy język jak mawia @maniserowicz to Angielski, bez niego nie przeczytasz żadnej sensownej dokumentacji. Drugim krokiem nie jest poszukanie kursu programowania tylko zrobienie własnego projektu w dowolnej technologii, ale WŁASNEGO, takiego, który chciałbyś zrobić. I wtedy jak już wynajdziesz se co chcesz zrobić to zapytaj nas tu zebranych w czym najlepiej takie coś rozwiązać ;)
Akurat trafiłeś
Może zastanów się nad czymś bardziej ambitnym, czymś co by Ci się przydało, spisz sobie wymagania. Napisz tutaj a my na pewno
Zobacz, jakie na githubie są najbardziej popularne:
https://madnight.github.io/githut/#/pull_requests/2017/4
Dużo osób poleca Python jako język prosty na start - i ja się do nich dołączam.
@GallAnonimus: Bardzo dziękuję :) o coś takiego dokładnie mi chodziło :D