Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@steve__mcqueen: no nie wiem czy można test kosmetyków podpiąć pod rozwój nauki. To zasadniczo jest etap procesu produkcyjnego. nie wiem czy jest tworzona wiedza mogąca aspirować do miana naukowej. Jest proces naukowy, zrozumienia co nie działa i dlaczego. Ale efektem jest kosmetyk.
Za mało wiem o całym procesie by rzec na pewno, ale WYDAJE MI SIE, że proces testowania może przejść bez stworzenia żadnej nowej wiedzy, a więc z zasady nie
@Logytaze: Bezsensowne mordowanie nigdy nie było i nie będzie tolerowane.
Przeczytaj proszę ile ten naukowiec wniósł do kardiochirurgii.
Ty osobiście wolabyś aby te zwierzęta żyły niżeli miałby by one pomoc w leczeniu i ratowaniu żyć setek tysięcy ludzi?
@Logytaze: "Briuchonienko skonstruował jeden z pierwszych modeli płucoserca, tzw. autojektor (ros. автожектор). Maszyna była używana w serii eksperymentów na psach pod koniec lat 30., co można zobaczyć na filmie Experiments in the Revival of Organisms (1940). Po nakręceniu filmu fizjolog przystosował maszynę do użycia na ludziach. "

https://pl.wikipedia.org/wiki/Siergiej_Briuchonienko

Tadam.

A co do eksperymentów na ludziach - każde badanie jest obecnie testowane na zwierzętach a dopiero potem na ludziach. To nie te