Aktywne Wpisy
Nazirek +6
#budowadomu #budownictwo Człowiek, chodzi, sprawdza, dba, a ci zawsze coś muszą #!$%@?**. Jak myślicie, robić odkrywki w pozostałych częściach? Bo już zdążyli pozostałe części elegancko zaszpachlować. ......
źródło: IMG20240802203207
Pobierz
thorgoth +104
Żyjesz sobie spokojnie w Ameryce lub w Europie, chodzisz do szkoły, grasz w gierki, odwiedzasz kolegów albo oni ciebie. Żyjesz życiem normalnego nastolatka i nagle...
Znajdujesz sie w samolocie do Moskwy, okazuje się że jesteś rosjaninem, twoǰ stary to szpieg a ty resztę życia spędzisz w slumsach pod muchosrańskiem.
Scenariusz jak z filmu. Z horroru.
#polityka #rosja
Znajdujesz sie w samolocie do Moskwy, okazuje się że jesteś rosjaninem, twoǰ stary to szpieg a ty resztę życia spędzisz w slumsach pod muchosrańskiem.
Scenariusz jak z filmu. Z horroru.
#polityka #rosja
źródło: 1000006997
Pobierz

Na początek nagranie ze zdarzenia a niżej opis sytuacji:
https://youtu.be/_xGIvbLriIE
Jadąc do pracy omal nie zostałem potrącony przez ruszającego kierowcę, który zajmował się dzieckiem na tylnym siedzeniu a jego wzrok w ogóle nie był zwrócony na drogę przed nim.
Jak już zatrzymał się przed moimi nogami to zamiast przeprosić miał do mnie pretensje (BO NA CZYM JA JADĘ) twierdząc, że jakbym był na rowerze to by mnie widział ( ͡° ͜ʖ ͡°). Na co zareagowałem solidną porcją śmiechu informując go, że nikogo by nie zobaczył bo patrzył do tyłu. Doszło do wymiany zdań a na koniec w nerwach uderzyłem ręką w jego szybę.
Pytań jest wiele, ale podstawowe to czy wg Was wtargnąłem mu na pasy? A może za takie zachowanie to on powinien zostać ukarany mandatem? ;)
Generalnie szukałem informacji prawnych i sam monocykl raczej nie jest jakoś ujęty (ani to rower bo nie ma kierownicy ani to pojazd mechaniczny typu skuter bo prędkości nie są jakieś wielkie (do 24km/h) także w sumie nadal nie wiem jak to zaklasyfikować prawnie i czy mogę wjechać tym na pasy czy nie.
#prawojazdy #prawo #polskiedrogi #kiciochpyta #motoryzacja #rower #seagway
Więc jechałeś rowerem
@radziol88: no nie do końca używam siły mięśni do jazdy tym
Nawet jeżeli, to dla kierowcy nie ma to znaczenia, bo nie wie, że masz silnik. Wjechałeś na przejazd, to miał ci ustąpić. Nie wjechałeś mu też bezpośrednio pod koła, ale powoli z drugiej strony drogi.
Jego wina.
W reszcie masz rację.
Co nie zmienia faktu, że gdyby Cie potrącił, to dalej jego wina i nie ma znaczenia czy byłeś na przejściu, czy przejeździe