Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +16
#programowanie #programista15k #programista25k #it #pracait #pracbaza #korposwiat #ppbit #kryzysit #scrum #scrummaster
Gość był jednym z najlepszych tech leadów w google czyli najlepszej korpoRACJI IT, która jest najbardziej prestiżowa, najbardziej zaawansowana technicznie, najbardziej płaci i najwięcej kucy chce tam pracować.
Myśle że warto gościa posłuchać bo gada z sensem, poza tym pracował w google jako tech lead i jest azjatą 150 IQ wiec sie zna.
TLDR: koniec eldorado, AI zastąpi CRUDiarzy, wiecej zarabiają
Gość był jednym z najlepszych tech leadów w google czyli najlepszej korpoRACJI IT, która jest najbardziej prestiżowa, najbardziej zaawansowana technicznie, najbardziej płaci i najwięcej kucy chce tam pracować.
Myśle że warto gościa posłuchać bo gada z sensem, poza tym pracował w google jako tech lead i jest azjatą 150 IQ wiec sie zna.
TLDR: koniec eldorado, AI zastąpi CRUDiarzy, wiecej zarabiają
PokemonowyRambo +164
#bekazpodludzi
Trzeba było przy kasie zaparkować, #!$%@?.
Trzeba było przy kasie zaparkować, #!$%@?.
Powoli zaczynam odczuwać potrzebę "fajnych" i/lub trwałych perfum/zapachów. No i tutaj zaczynają się schody. Dotychczas stosowałem i stosuję produkty Avon za 30-50 zł sztuka, jednak zdecydowana większość tych produktów jest cytrusowa lub lekka oraz ma kiepską trwałość. Lubię te zapachy ale jednocześnie poszukuję czegoś bardziej "męskiego" i trwałego. Pod pojęciem męskich perfum mam na myśli nawet lekko "alkoholowy" zapach.
Przykład perfum które mi się podobały 15 lat temu to jakiś czarny CK sprzedawany w czarnych fajnych kuferkach.
W związku z tym, że nie potrafię znaleźć w internecie rzetelnych informacji na temat perfum, a nie lubię artykułów z serii TOP 5 ZAPACHÓW, KTÓRE MUSISZ MIEĆ!, proszę o pomoc.
Nie muszą to być tylko wspominane "męskie" zapachy lecz są to pytania trochę natury ogólnej:
1) Nie znam się na perfumach, ale chciałbym chociaż jakieś podstawowe i rzetelne informacje posiąść.
2) Skąd czerpać podstawową wiedzę na temat jakości/ trwałości perfum i/lub stosunku cena/jakość.
3) Jakie marki perfum polecacie? Żeby nie zbankrutować, a ładnie pachnieć.
4) Gdzie wąchać "te droższe" perfumy, aby sprawdzić czy zapach w ogóle mi się podoba (w rossmanie nie ma)
5) Ile kosztują "ładne" i/lub trwałe perfumy
6) Jak i gdzie zamawiać, żeby nie skończyć z drogim zapachem który mi się nie podoba, kupując w ciemno, albo jak uniknąć takich zakupów.
7) Może ja źle myślę, bo mam trochę podejście PRL-owskie typu: chciałbym kupić BONDA za 5zł, a chcę pachnieć ładnie przez cały dzień. Więc czemu mam płacić te 100/200/500 zł za 30 ml perfum?
8) Testery? Lepsze? gorsze? takie same? Krąży taki urban legend, że niby są mocniejsze. Kiedyś oglądałem/ czytałem artykuł o testerach, że to mit.
Nie muszą to być koniecznie perfumy (czy muszą?). Być może woda toaletowa wystarczy?
Pozdrawiam, i taguję #perfumy
@Obronca_Ucisnionych:
#2. fragrantica.com -> basenotes.net -> parfumo.net
#3 Kwestia indywidualna, ale moge powiedzieć czego nie polecam: Boss, CK, Lacoste (wszystko to taniocha sygnowana jako premium
#4 douglas, sephora, zamawiać próbki z allegro, iperfumy
#5 nie ma reguły. Można dostać killera za 50-70 zł np. jakiś Jacques Bogart albo Ted Lapidus, można też i za 1000 zł
#6. pachnidelko, iperfumy, e-glamour (ta ostatnia to moja ulubiona)
#7 można pachnieć zajebiście
Testuj.
To, że komuś się podoba, nie znaczy, że na Tobie będzie pasować.
Przewącham, dokształcę się i mam nadzieję, że się na coś zdecyduję.