Aktywne Wpisy
Aureolus +71
Wraz z partnerką mamy syna, który w listopadzie będzie kończył roczek. Od kilku dni jest awantura, bo powiedziałem, że będziemy na roczek nacinali mu jezusowe piętki. Na początku myślała, że żartuję, ale potem zdjąłem skarpetki i pokazałem jej na moich piętach krzyżyki, które miałem zrobione na swój roczek. To jest stary kaszubski zwyczaj. Chyba w innych częściach polski też się go jeszcze kultywuje? Powiedziała, że jestem nienormalny i nie odzywa się do
ChlopoRobotnik2137 +1002
Oho przyszlo polecnie z samej gory od pana Tuska
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Mam bardzo twardą wodę ~28 dH i zastanawiam się co z tym zrobić by w czajniku było mniej kamienia.
Mam lodówkę sidebyside z filtrem ale ilość kamienia jest porażająca...
#kuchnia #agd
Najlepiej to widać jak się doleje wody z Brity do herbaty - nic się nie dzieje, a po zwykłej kranówce robią się "kłaczki".
@MiQ27
@cojaturobietezzajety czyli brać jakaś brite czy jakaś inna firma też jest godna polecenia ?
Jedna ważna uwaga - warto brać dzbanek, który ma szczelną pokrywkę, z odpowietrzeniem od strony uchwytu.
Tak, żeby woda nie wylewała się górą przy przechyleniu dzbanka. Można wtedy nalać wody nawet wtedy, gdy jeszcze nie cała się przefiltruje.
dokładnie ten zestaw tylko zakupiłem w carrefour za 30zł jakoś i w carrefour są 3 filtry za 26zł (a na stornie chyba jest promo 20zł teraz albo przynajmniej było), jeden filtr kosztuje 14zł więc bardziej się opłaca kupić 3 xD