Aktywne Wpisy
NaczelnyWoody +434
Ze wszystkich #mlm scamów najbardziej udanym jest bez wątpienia sekta Thermomixiarzy xD
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Nakłonić jelenia na jakieś pseudoszkolenia i zakup jakiegoś starter packa z kosztem 500 zł na minusie a nakłonić jelenia na zakup gara z WiFi za 6000 zł to jest mistrzostwo świata xD
I to wszystko są młodzi ludzie, którzy śmieją się ze starców że są naiwni i kupują zwykłe garnki za kilka tys zł xdd
#frajerzyzmlm #thermomix #bekazpodludzi #quovadis
Zarzutkkake +225
Miesiąc temu kurier zostawił mi paczkę pod drzwiami, nie informując mnie w żaden sposób o tym.
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Zgłosiłem mu telefonicznie, że skąd komunikat na allegro o odebranej przesyłce, skoro nikogo w domu nie było.
Ja sam natomiast myślałem, że paczki nie dostarczył i zrobi to dnia następnego bo nikt głupi nie jest, że zostawi duży karton na widoku.
JA TO ZOSTAWIŁEM PRZED DRZWIAMI, TO NA PEWNO TAM JEST PAN POSZUKA.
No nie udało
Jestem współwłaścicielem nieruchomości w udziale 50% na która to nieruchomość jest wpisana hipoteka z kreatywnością w banku na zaciągnięty kredyt z drugim współwłaścicielem. W umowie kredytowej każdy ze współwłaścicieli odpowiada solidarnie.
Teraz zaczyna się akcja. W związku, że drugi współwłaściciel nie wywiązał się z umowy słownej, że miał zacząć partycypować w spłacaniu rat kredytu po paru miesiącach i mimo ponagleń z mojej strony nadal nie poczuła się do spłacania, postanowiłem skierować sprawę na ścieżkę sądową.
Wynajęty prawnik sporządził wniosek do sądu o zniesienie współwłasności wraz z uwzględnieniem regresu co do połowy rat kredytu i innych opłat, i wyliczył ile druga osoba jest mi dłużna. Na pierwszej rozprawie sąd stwierdził, że podzieli wartość nieruchomości na pół i osoba która chce tą nieruchomość musi spłacić druga osobę, niestety bez uwzględnienia mojego regresu. Obecnie czekam na kolejna rozprawę, płacę raty kredytu sam. Pewnie na kolejnej rozprawie dojdzie do uzgodnionej sprzedaży nieruchomości, ewentualnie zostanę spłacony.
Pytanie co mogę zrobić, aby nie płacić rat kredytu w całości? Jak zmusić druga osobę do partycypacji w spłacie kredytu?
Dodam, że ta osoba w pełni korzysta z nieruchomości, jedynie ponosi w całości opłaty eksploatacyjne.
@Zarzadca: Masz prawnika a pytasz na mirko? Jak mu nie ufasz to go zmień.
W skrócie każdy prawnik powiedział, że sad winien jest uwzględnić regres w sprawie o zniesienie współwłasności. Sąd powołał się na sygnatury innych wyroków w który to właśnie sądy nie uznały regresu.
Mam na mysli to, że sąd stwierdził że nie bedzie na tej sprawie rozpatrywał regresu, czyli zwrotu połowy rat kredytu dla mnie.