Aktywne Wpisy
AtlantyQ +126
Kto nie skacze ten za deweloperem, hop hop hop...
#nieruchomosci #kredyt2procent #kredytzeroprocent #protest
#nieruchomosci #kredyt2procent #kredytzeroprocent #protest
Ksiega_dusz +1
Dwóch użytkowników wykopu napisało mi, bym w pracy jako programista Java wyceniał taski x1.5, a nawet x2. Dzięki temu miałbym w miarę spokojniejszą pracę oraz zachowany balans. To wszystko racja, chciałbym tak robić. Problemem jest to, że u nas jest taki proces gdzie programiści się spotykają i grają w Scrum Pokera.
U mnie Scrum P---r wprowadza presję, abym dostosowywał swoje wyceny do większości. W sytuacjach, gdy większość zespołu ocenia zadanie niżej, czuję "zobowiązane" do obniżenia swojej oceny, nawet jeśli jestem przekonany o wyższym poziomie trudności. Podczas Scrum Pokera nie chcę się też wykłócać, jest tam obecny także mój Manager który z boku obserwuje tą ceremonię. Dodatkowo w zespole mam jednego przodownika pracy, który rzuca dość agresywne i optymistyczne estymaty.
Jak sobie radzić w takim razie, by móc spokojnie podnosić estymaty w zespole i spowolnić presję?
Swoją
U mnie Scrum P---r wprowadza presję, abym dostosowywał swoje wyceny do większości. W sytuacjach, gdy większość zespołu ocenia zadanie niżej, czuję "zobowiązane" do obniżenia swojej oceny, nawet jeśli jestem przekonany o wyższym poziomie trudności. Podczas Scrum Pokera nie chcę się też wykłócać, jest tam obecny także mój Manager który z boku obserwuje tą ceremonię. Dodatkowo w zespole mam jednego przodownika pracy, który rzuca dość agresywne i optymistyczne estymaty.
Jak sobie radzić w takim razie, by móc spokojnie podnosić estymaty w zespole i spowolnić presję?
Swoją
https://www.edk.org.pl/trasy.html
Jutro rusza kilka tras z Katowic. Na jedną z nich wybieram się osobiście.
Polecam ten sposób przeżywania modlitwy.
#mirkomodlitwa #katolicyzm #religia #4konserwy #edk
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Sam się wybieram, ale dopiero za 2 tygodnie.