Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, coraz bardziej zastanawiam się nad zrobieniem tatuażu. Robić czy nie? W dzisiejszych czasach już chyba nie jest on odbierany jako oznaka patologii i problemów z prawem. Czy inżynierowi budowy wypada mieć tatuaż, który przy krótkim rękawku będzie widoczny? Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego odpoczynku. #tattoo #tatuaze #kiciochpyta
  • 42
@MateuszOM

Osoby, które posiadają przynajmniej jeden tatuaż, najczęściej lekkomyślnie prowadzą samochód (90 proc. respondentów), nadużywają alkoholu (74 proc.), ignorują zalecenia lekarskie (68 proc.), wchodzą w związki emocjonalnie zaburzające (58 proc.), rozdrapują własne ciało (55 proc.) lub posiadają wielu partnerów seksualnych bądź angażują się w ryzykowne zachowania seksualne (48 proc.).

Powodem i motywacją do wykonania tatuażu okazała się przede wszystkim chęć bycia dostrzeżonym przez otoczenie, którą deklarował prawie co drugi badany. W dalszej
@Verdu: z ciekawości chciałem się dowiedzieć co sądzi o tym większa rzesza ludzi, negatywnie konstruktywnych opinii nie uzyskałem, więc pewnie sobie go zrobie. Najbliższy termin i tak szacuje się na około 1 stycznia 2019 roku, także mam trochę czasu do namysłu :P