Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +539
Szukam brytolskich filmów do oglądania. Nie chodzi o samą produkcję brytyjską a ten ciężki brytolski klimat - brzydkie ulice, brzydkie mordy, szara pogoda i ciężki akcent, że bez napisów nic nie rozumiesz.
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
Wszystko z 70s/80s/90s/2000s poproszę. Macie coś?
Do tej pory polecam:
1. Trainspotting (1996) - film pozornie o ćpunach ale w sumie to kinematografia o ludziach, którzy nie wiedzą co zrobić ze swoim życiem i ze soba "CZUS LAJF" i ciężki szkocki akcent
JanuszKarierowicz +150
Czekajcie, czyli Izrael w ciągu zaledwie kilku godzin odstępu wyeliminował dwa najwyżej postawione terrorystyczne odpady z Hezbollahu i Hamasu? (。◕‿‿◕。) No i to jest poważne państwo, no i to jest niewyobrażalna wręcz demonstracja siły. Można Izraela nie lubić, ale skuteczności i zdecydowania nie można im odmówić. W dużej mierzę zazdroszczę przywódców, którzy nie pierd*lą się ze swoimi wrogami i wysyłają muzułmańskich bandytów tam, gdzie ich
Jako pracodawca udzielę Wam kilku rad,które powinny Wam się przydać
1. Pracodawca nie będzie nawet otwieral CV jeżeli przesyła je "kwiatuszek 85" lub misiaczek90
2. Jeżeli prosi się Was o wpisanie w tytule nr referencyjny ogloszenia,rodzaj stanowiska lub nazwę miasta to ZRÓB TO! Tytuł "moje CV" lub lub "aplikacja" też nie są nawet otwierane.
3. Szlag trafia człowieka jak szuka np kelnera a dostaje CV z tytułem..Przedstawiciel Handlowy lub jeszcze co innego...takie Cv też ląduje w koszu bez otwierania..
4. Wpis w CV że jesteście kontaktowi,rzetelni,uczciwi,piękni i szybko się uczycie nikogo nie interesuje.
5. Fotka z wakacji lub na łące..a już w łazience lub z imprezy wyklucza takiego bezrobotnego...
6. Napisz kilka słów OD SIEBIE w liście a nie jakąś formułkę nauczoną w PUP.
7. Wysyłanie kilkuset CV wszędzie gdzie się da jest głupotą bo każdy pracodawca to od razu zauważy.
8. Zadawanie pytan do pracodawcy w stylu "a ile zarobię,jaka stawka, a coś więcej proszę mi powiedzieć"-dyskwalifikacja w przedbiegach.Zrozumcie że pracodawca dostaje kilkaset CV i nie będzie odpowiadał na Wasze pytania.
9. Czytajcie ogłoszenia ze zrozumieniem.
10. Jeżeli czujesz że sobie nie poradzisz w pracy do której wysyłasz swoje CV to oszczędź czasu sobie i pracodawcy.
Przedstawiłem Wam 10 przykazań żeby Wam pomóc bo wiem jak jest na rynku pracy ale też dlatego że już ręce opadają podczas rekrutacji...
#praca #pracbaza #studbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
1. nieprawda, otworzy, wcześniej obwieszczając to wszystkim dookoła z jakiego maila dostał CV
2. zgadza się
3. prawda, chyba że na liście zawodów, lub liście motywacyjnym są podstawy by się przekwalifikował
4. zgadza się
5. zgadza się. podobno już się wycofują ze zdjęć w CV. ja bym jednak wolał widzieć o
38t2 @MOderacja - normalny gościu jestes? Już którys raz z kolei
@Apollo_Vermouth nowy dzban?
@AnonimoweMirkoWyznania: Bo pracodawca jest sprytny i spośród tych kilkuset kandydatów wybierze tego, który będzie za to chciał najmniej. Samo pytanie o zarobki świadczy o tym, że chcecie zarabiać, a to się kłóci z interesem pracodawcy. To pracodawca ma zarabiać.
Komentarz usunięty przez moderatora
8. Zadawanie pytan do pracodawcy w stylu "a ile zarobię,jaka stawka, a coś więcej proszę mi powiedzieć"-dyskwalifikacja w przedbiegach.Zrozumcie że pracodawca dostaje kilkaset CV i nie będzie odpowiadał na Wasze pytania.
Kupel był kiedyś na rozmowie w Januszex i zapytał jaki jest zakres obowiązków na stanowisko na które aplikuje. Odp. "ooooo panie za długo by tłumaczyć" XD
O stawkę też nie wolno pytać bo nędzne robaki mają robić za pół-darmo. Potem płacz przedsiębiorców "nie mam ludzi do pracy bo roszczeniowe polaki nie chcą robić za 1500, w dupach się poprzewracało" ( ͡
1. A kto normalny wysyła CV z takiego konta?
2. No tak, bo czytanie ze zrozumieniem to tylko w chipsach rozdają
3. To samo
Komentarz usunięty przez autora
ale ale ale:
Z tego co rozmawiałem z różnymi osobami zajmującymi się doradztwem zawodowym/HRem w Polsce daje się zdjęcie i tyle.
@AnonimoweMirkoWyznania: Patrząc na większość ogłoszeń, gdzie szukają 25 latka z 15 letnim doświadczeniem, ten punkt absolutnie nie ma sensu.
@AnonimoweMirkoWyznania: a wy #!$%@? co, wstawiacie gównoogłoszenia z przeklejonymi formułkami
"praca w młodym dynamicznym zespole, stabilne warunki zatrudnienia"
HR-owskie #!$%@?, tysiąc słów, zero