Wpis z mikrobloga

@Avogadrus: a tam, grałem w klasyczne i lubię F4. Tylko trzeba o tym myśleć inaczej, to po prostu inna gra w tym samym świecie. Bardzo dobra gra w bardzo dobrym świecie - czego chcieć więcej? Teraz gdy gram tylko z kanapy na padzie, nie byłoby szans żebym zagrał w prawdziwą kontynuację Fallouta. Btw. Tactics był uważany za gówno przez każdego fana Fallouta 1 i 2... teraz nagle wybielony, bo nowsze Fallouty
@Bartoshh ma troche popromiennego raka od f3 ale faktycznie jest ok
@danielemilka wersje z goga dzialaja bez problemu, spopszczenie zdaje się, ze jest w internecie do znalezienia
@Dijuna nawet złoty worek wypchany łajnem dalej bedzie workiem wyochanym łajnem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LodowaWrozka patrzac na ilość powracających klasycznych rpgów i ich odbiór przypuszcam, iż wątpie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Avogadrus: ale dlaczego wypchany łajnem? Gram "dopiero" 50tą godzinę i uważam, że questy są spoko i różnorodne, świat daje dużo możliwości, dialogi liniowe ale podoba mi się jak dużo można ugrać fabularnie wyższą charyzmą... ale to wszystko tylko dodatek do mięsa gry czyli walki, bo to gra o strzelaniu do mutantów i robotów... no to powiem ci, że przeciwnicy są naprawdę różnorodni i ciekawie się z nimi walczy (a niektórych to
@Dijuna

Fallout 4 to dobra gra akcji z elementami RPG

No właśnie, skupili sie na strzelaniu do mutantów i robotów tworząc powtarzalne questy w stylu podaj, przynieś, pozamiataj zamiast na budowaniu tego bardzo dobrego świata i rozwoju postaci. Jeśli lubisz gry akcji to spoko, ja wole ciekawe postacie i świat nie będący przystrojoną wydmuszką.
A co do klasycznych rpgów to faktycznie są moim preferowanym typem gry, aczkolwiek moje ulubione gry to m.in.
@Avogadrus: jakie podaj, przynieś, pozamiataj? Grałaś w ogóle w tę grę? Questy są bardzo fajne i wielowątkowe...

1) jesteś detektywem i szukasz zaginionej dziewczyny (rozmawiasz z ludźmi, wcześniej masz quest detektywistyczny, że szukasz kogoś po śladach za pomocą psa), a ona okazuje się, że uciekła bo myśli, że jest robotem podstawionym na miejsce prawdziwej, zabitej dziewczyny. Uciekła do azylu dla takich właśnie robotów. Tam okazuje się, że zarządca tego całego azylu
@Avogadrus: no zależy jak definiować RPG... masz bogaty świat, dobre wuesty i fajne postaci. Ale rozwój postaci jest uproszczony, bo np. takiemu mi na tym nie zależy. Jak ktoś gra w książkowe RPG bez mechaniki to też mu mówisz, ze to nieprawdziwe RPG? I ta, tak się uniosłem, ze aż screena tych swoich wypocin zrobiłem na snapa xD
@Dijuna jakaś mechanika musi być żeby mogło to funkcjonować jako gra planszowa
Jak na gre skyrimopodobna może być ok, aczkolwiek i tak bazuje na wybuchach i akcji, power armor jest dobrym przykładem, dostajesz jedną z najpotężniejszych rzeczy na początku, zamiast zrobić cokolwiek żeby ją zdobyć, potem zupełnie przypadkiem atakuje Cie deathclaw! Potem możesz w sumie porzucić armor i walczyć z bandytami lub karaluchami, ale czadzior! Ciekawe co się stało z mądrym plemieniem
@Avogadrus: ej, ale ty cytujesz jakieś recenzję, a nie własne wrażenia... bo to nieprawda. Dostajesz power armour na początku, bo to jest tylko szkielet na który nakładasz części zbroi. Dostajesz też bazowe części... czyli najgorsze. Później masz cały system craftingu i sobie możesz tę zbroję ulepszać, malować... do tego znajdujesz po drodze lepsze części. Możesz tak zbudowac swoją postać by ta zbroja była ci potrzebna, a może tak żeby nie była
@Dijuna może jeszcze kiedyś spróbuje jak będę mieć okazję, gothic i ME2 też mi sie spodobały za drugim czy trzecim podejściem xd
No zależy jak definiować mechanike... ( ͡~ ͜ʖ ͡°)można różnie rozumieć, od rzutów kostką po aktywną narrację i inne
Questy są bardzo fajne i wielowątkowe

@Dijuna: Które? Te polegające na zabiciu kolesia i przyniesienia jakiegoś przedmiotu zleceniodawcy, czy przyniesienia jakiegoś przedmiotu zleceniodawcy i zabiciu kolesia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

F4 to typowa do bólu gra Bethesdy - fajna grafa, fajny świat, fajna walka, cała reszta jest #!$%@?. Idiotyczna fabuła (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że Bethesda totalnie, ale to #!$%@? TOTALNIE zamordowała lore serii!), idiotyczne, płaskie