Wpis z mikrobloga

kobieta wrzuca prośbę o modlitwę bo jej syn ma dość poważny problem ze zdrowiem
Parę tysięcy mireczków się modli i trzyma kciuki
Nikt więcej kiers
Wait what
Wykopowi gimboateiści kiers

JA SIE NIE MODLE POWTARZAM NIE MODLE SIE

MASZ DOWODY ZE MODLITWA POMAGA? BO JA MAM BADANIA ZE MODLITWA NIE POMAGA

BOG NIE ISTNIEJE PO CO WRZUCASZ TAKIE WPISY

JAK MOŻNA WIERZYĆ W COS CZEGO NIE MA

I CO DUMNA Z SIEBIE JESTEŚ?

ehh #gimboateizm #mirkomodlitwa
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

1.

- Ej mirki, odkąd wyznaję filozofię xD wszystko jest super
- Brawo, tak trzymaj, ja też tak robię, zajebiście jest.

2.
  • Odpowiedz
Parę tysięcy mireczków się modli

@slucham_psa_jak_gram: przyznaję racje że post gdzie mirabelka prosi o pomoc to nie jest najlepsze miejsce na nabijanie się z religii ale to zwyczajne trolle które nawet jakby nie poprosiła o modlitwe to by napisali coś innego równie głupiego, druga sprawa, że modlitwa i tak zawsze śmieszna, myślicie że komuś pomagacie w ten sposób? XD wstańcie z kolan k---a i zróbcie rzeczywiście coś :)
ActiveekHere - > Parę tysięcy mireczków się modli

@sluchampsajak_gram: przyznaję r...

źródło: comment_ZXEK3ZbjfBNyAKVNCoaOxeMGuuhOp1SE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
modlitwa i tak zawsze śmieszna, myślicie że komuś pomagacie w ten sposób? XD

@ActiveekHere: Eeeeee.... Ale modlitwa pomaga? Głęboka modlitwa jest podobna do medytacji - pomaga się wyciszyć, uspokoić i opanować myśli. A w przypadku tamtej mirabelki ma działanie podobne do grup samopomocy - masz świadomość, że jakaś grupa ludzi Cię wspiera w trudnych chwilach.

wstańcie z kolan k---a i zróbcie rzeczywiście coś :)

@ActiveekHere: Tylko że o
  • Odpowiedz
@kompek: wyjaśniłeś pieknie, że te same efekty można osiągnąć bez gadania ze zmyślonym przyjacielem który ma nas uratować od wszelkiego zła, dokładnie o to chodzi! po co cała religijna i boska otoczka wokół modlitwy skoro można to samo osiągnąć sposobem jak zdrowy normalny człowiek wolny od indoktrynacji katolickiej, czyli wystarczy żeby mircy kibicowali od serduszka mirabelce?
  • Odpowiedz
po co cała religijna i boska otoczka

@ActiveekHere: Bo niektórzy, w tym np. ja, wierzą w Boga. I takiej mirabelce może być łatwiej osiągnąć ten stan uspokojenia wierząc, że rozmawia z Bogiem, niż próbując medytować "na sucho".

czyli wystarczy żeby mircy kibicowali od serduszka mirabelce

@ActiveekHere: Na pewno będzie jej miło jak, oprócz zapewnień o modlitwie ze strony wierzących, ateiści będą pisać rzeczy pokroju "jesteśmy z Tobą" czy
  • Odpowiedz
@ActiveekHere: Dlatego napisałem - gimboateusze. Ateista to ateista - ot, nie wierzy, ok, jego sprawa. A taki gimboateusz musi wszystkim wciskać ateistyczne prawdy w najgorszy możliwy sposób i w najgorszym możliwym momencie. No i jest jak student prawa - nie musisz pytać, sam Ci powie, że jest "ateistą" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@slucham_psa_jak_gram: nie ze coś, ale myśle ze zamiast czasu poświęconego na modlitwę lepszy efekt dałoby te kilka złotych przelane na leczenie xD ale ja się nie znam, może faktycznie modlitwa daje jakieś boskie buffy i leczy.
  • Odpowiedz