Wpis z mikrobloga

• 459
Patrzcie i podziwiajcie ( ͡º ͜ʖ͡º) Mój syn, lat 7 ( 1 klasa) miał dzisiaj zadanie na matematyce. Mały sprawdzian ile dziecko potrafi rozwiązać w ciągu 10minut. Wiem że dla dorosłego to łatwizna. 45 zadań w 3:20 ( 140 sekund dla słabych z matmy) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
saperq - Patrzcie i podziwiajcie ( ͡º ͜ʖ͡º) Mój syn, lat 7 ( 1 klasa) miał dzisiaj za...

źródło: comment_ahPSGEr5uGSKRYmzdE321HL5Msb6NOTp.jpg

Pobierz
  • 176
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Klepajro: Przeraziłbyś się, gdybyś zobaczył, jak teraz wygląda postawa programowa. Mam siostrzeńca w siódmej klasie i z matematyki zaczął w tym roku procenty (ja miałem w czwartej), potęgi i pierwiastki (w moim przypadku w piątej). Do tej pory nie miał równań (w pierwszej gimnazjum brało już się układy).

Mnożenie miałem w pierwszej podstawówki (podstawowe), w drugiej wymagana była tabliczka mnożenia (10x10). Boję się sprawdzić, kiedy to jest wprowadzane dziś.
  • Odpowiedz
@4d1n: żeby było zabawniej, na fizyce przekształcenia wzorów co krok. Większość uczy się na pamięć krok po kroku, bo idea im zupełnie obca, dopiero teraz wchodzi na matematyce równanie. Może w nowej podstawie, tej która idzie od czwartej klasy jakoś to uporządkują, ale obecne klasy 5-7 mają jeden wielki bałagan w naukach ścisłych.
  • Odpowiedz
@krystal_Tri_tapik: O tak, uczyłem go hydrostatyki - nie wiedział co i dlaczego się dzieje. Na chemii to samo, ale tu przynajmniej było mi łatwiej, zawsze miałem talent do tłumaczenia zagadnień z tego przedmiotu (ale wzoru 2*m^2 nie potrafił szybko załapać).

To jest przykre, że tak władze (te i poprzednie) skopały edukację. Dać typowemu Mietkowi spod budki i lepiej ułoży.
  • Odpowiedz
@saperq: Większość Polaków wysmiewa Twój wpis.Mi nie jest do smiechu bo sam jestem na emigracji od dobrych 7 lat. Nosacze krytykuja "poziom" nauki w DE. Ja tylko przypomnę: Siemens,Bosch,Audi,Bmw,VW,Porsche,Bayern,Opel,Mercedes,Airbus i wiele innych których mój mały możdżek nie potrafi sobie przypomnieć.To stworzyli i tam siedza w zarządach Ci "debilnie" kształceni ludzie.

Tylko Polska i wkuwanie dat was uratuje!!!! Możecie sie też pomodlić XD

• Odpowiedz