Wpis z mikrobloga

10 najlepszych zawodów w 2016

Lista c--j related:

HR Generalist

Product Manager

Asset Manager

Fit-out Coordinator

Key Account Manager

E-commerce Manager

Czy ktoś mi może to k---a wyjaśnić, czy ich p----------o konkretnie na tych j------h serwisach? Jak można coś takiego k---a opublikować?! Może mieszkam w Polsce B i pracuję w Januszexie, ale takiego bełkotu to dawno nie słyszałem. Po prostu tej Warszawce to się tak w dupach poprzewracało że c--j mnie strzela.
Ja k---a rozumiem - dekarz, ślusarz, hydraulik, ale to co k---a tam wypisują to jakieś stanowiska na których sam pracujący nie wie co robi dokładnie, tylko typu:
- Aaa, no zajmuję się riserczem i czelendżingiem przy brafingu i robimy mobbing i rimming dla dużych commerszial gimnazjumrejszyn w Junajted Stajtes.
Tak jest, oby k---a był jakiś j----y armagedon i to całe g---o z tych korpo w----------o z roboty bo nikt nie będzie potrzebował assalut rimming key meneger of analing tylko j------o glazurnika i montera.

#korposwiat #praca #takaprawda #heheszki
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Badmadafakaa: jak gra reprezentacja Brazylii to komentator mówi "Ronaldo" a nie "Louis Nazario da Lima". To samo tu. Piszą " Product Manager" a nie "gościu od zbierania informacji o klientach i wymyślania nowych rzeczy według ich 'ubździłomisię' i analizowaniem tych nowych rzeczy pod kątem sprzedawalności". Co nie zmienia faktu że brzmi to c-----o.
  • Odpowiedz
@sorhu Nie jeden będzie chciał mieć schron przeciwatomowy wyłożony fajnymi płytkami skoro ma tam siedzieć długie miesiące. Choć te wszystkie menadżery też będą potrzebne jako mięso armatnie i do ocieplenia ścian zamiast wełny mineralnej.
  • Odpowiedz
@Badmadafakaa: No ale o co ten ból tyłka? Czym kraj jest bardziej rozwinięty, tym większy popyt na usługi, w tym takie, które kiedyś nie były postrzegane jako komukolwiek potrzebne, bo każdy robił takie pierdoły sam, żeby zaoszczędzić, albo po prostu nie było wystarczająco rozwiniętej elektroniki/przemysłu/marketingu, by dane rzeczy można było robić. Plus kwestia automatyzacji - pracę fizyczną coraz częściej mogą zrobić maszyny, więc jak pracodawca nie musi wydawać tyle kasy
  • Odpowiedz
@korni007: dla firemek nie ale w przypadku gdy pracujesz w korpo ktore jest w jakis sposob ustandaryzowane i masz spotkanie na szczycie gdzie leca product menagerowie z calego swiata a tylko z Polski przyjezdza kierownik produktu to kurde brzmi srednio ^^
  • Odpowiedz
@Badmadafakaa Kazde wieksze polskie korpo ma centrale lub udzialowcow poza krajem wiec nazwy stanowisk po angielsku to standard, ale jak sie nie ma pojecia i jedyne korpo jakie sie widzialo to mcdonalds to sie tworzy takie wlasnie wiesniackie wpisy.
  • Odpowiedz
@Geraltzkiwi: Standard to polskie nazwy stanowisk z tłumaczeniem na angielski (dwujęzyczne stopki, wizytówki etc.). Przecież wiadomo, że jak jest spotkanie międzynarodowe to nikt nie przedstawia się "Hi, I am Janusz, kierownik produktu".
A jak firma ma tylko angielskie nazwy, cóż, ąę pracownicy mają dzięki temu pracę.
  • Odpowiedz
@cartsy nie robie w korpo, ale współpracuje z firmami i jak widzę w mailu stanowisko typu właśnie takie jak OP pisał to k---a współczuje tym ludziom.
  • Odpowiedz
@DonTom no to może być specjalista zamiast menażera i tyle, ale nie lepiej jebnac po angielsku bo lepiej brzmi, a później patrzcie na mnie biedaki robię w korpo xd
  • Odpowiedz