Aktywne Wpisy
Wezzore-04 +1583
Ale mnie w-----a ta niedziela niehandlowa. Idealnie dla mnie by było, żeby sobie dzisiaj na spokojnie zrobić zakupy na początek tygodnia. To nie k---a, planuj człowieku przed pracą z rana albo po robocie w godzinach szczytu. J---ć ten z-----y zakaz. A jeszcze bardziej j---ć tych, którzy się zaraz zlecą i będą p-------c „wystarczy zrobić w sobotę” c---a w dupę wystarczy włożyć. #niedzielahandlowa #zakupy #j------s
BozenaMal +140
Rodzina z Sydney w Australii odmówiła sprzedaży swojej postadlosci developerom mimo iż Ci proponowali ogromne sumy. Szacuje się że teraz to miejsce jest warte 40-50 mln dolarów.
#ciekawostki #australia #nieruchomosci
#ciekawostki #australia #nieruchomosci
Ale mnie ten linuks w-----a, potrzebuje zainstalowac na chwile 2 programy Truecrypt i Daemon no to podaje lokacje do podanego pliku "sudo apt-get install /home/ubuntu/Downloads/truecrypt-7.1a-setup-x64" i dostaje:
E: Unable to locate package truecrypt-7.1a-setup-x64
E: Couldn't find any package by regex 'truecrypt-7.1a-setup-x64'
Tego linuksa nigdy nie ogarne, za kazdym razem gdy musze na nim cos zrobic to godziny trace na takie banalne gowno, 100 poradnikow w necie i nic z tego nie wynika.
Jak korzystasz z Ubuntu to domyślnie wgrany jest instalator pakietów.
No albo właściwie działa, tylko trzeba potrafić skompilować. Wtedy też okazuje się, że masz webkitgtk
Już ci wyżej koledzy odpisali, że musisz użyć dpkg jeżeli to pakiet, lub nadać prawa do wykonywania A później tylko ./nazwa_pakietu
są dwa rodzaje ludzi, Ci którzy przeczytają instrukcję w 15 minut i używają sprzętu, oraz Ci, którzy z lenistwa i oszczędności czasu nie czytają instrukcji i spędzają godziny na męczeniu się z problemami.
linux for beginners za 3 dolary na amazonie
http://www.linuxandubuntu.com/home/encrypt-data-in-linux-with-veracrypt-an-alternative-to-truecrypt
@PrawieJakBordo: no ale takich "porad" to bys raczej nie udzielal.
@Bitconnect: Jaki daemon? xDDD
Nie ma czegoś takiego w linuksie. Tzn jeśli masz na myśli ten program do piracenia płyt to może jest ale się z niego nie korzysta bo to g---o straszne (nawet na windowsie od ładnych paru lat). W linuksie obrazy się montuje poprzez gui - jest to wbudowane w system. Pisałem ci o tym. Dam ci
wystarczy sobie wpisać w google "manually install deb package" i masz odpowiedź. Mniej czasu by Ci to zajęło niż robienie wpisu na mirko.
@Kryspin013:
Instalacja na OSX, Win (klikanie Dalej, Dalej, Dalej), czy nawet Androidzie (Linux jakby nie patrzeć) jest banalna dla 95% użytkowników. Po prostu działa.
Pod Linuxem to się zdarza tylko, jeżeli jest coś w repo. Jak nie ma, zaczyna