Aktywne Wpisy
Zoriuszka +266
Ciekawe czy za mojego życia wejdzie 4 dniowy dzień pracy. Rozwiązanie to ma same plusy dla społeczeństwa w sumie wedle badań, nie tylko pod względem zdrowia psychicznego pracowników, ale także ich wydajności w pracy.
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
3 dni wolnego w tygodniu to idealna liczba na wyczilowanie :3
#przemyslenia #przemysleniazdupy #pracbaza
detar +275
Mieszkam w Krakowie.
Dostałem propozycje dobrej pracy u Was.
I gdybym był sam w poniedziałek się melduje w robocie.
Ale mam dwóch chłopaków którzy w tym roku zaczną chodzić do szkoły wiec jak się tam
do was wybiorę to na 8 lat a może i całe życie.
I proste pytanie jak się tam u was żyje?
Jakie plusy i minusy tego miasta?
Nie będę miały problemu dzieciaki że śląskiego nie umieją?
Jakbym szukał mieszkania to w jakich okolicach?
Chodził ktoś do was UKS KOMETA chodzi mi o BnO, mają fajnych trenerów?
Jak tam ze smogiem?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
2. Raczej brak znania gwary nie jest problemem w miastach. Ogólnie już nie jest. Strasznie dziwne masz myślenie xD
3. mieszkanie znajdź blisko szkoły i pracy do której będziesz chodzić xd też myślałem że to oczywiste.
4. O klubach ci nic nie powiem xD
W każdym razie Gliwice są całkiem spoko, podniosła się jakość życia. Masz Pendolino. Centrum handlowe. GCH. Palmiarnię. DTŚ.
Powodzenia Mireczku. Ps
@Sl_w_k_1: po Krakowie to może Ci się po prostu wydawać to w c--j wymarłym i smutnym miastem.
ad1 Moja mama mieszkała na śląsku przez rok. Do tej pory ma traume.
ad2 A jak będę musiał zmienić robotę to co wtedy?
Jak byłbym sam to oczywiście.
Ale mam dwoje dzieci i to już nie jest takie proste
ad4 kluby to tak średnio mnie interesują, bardziej mam na myśli dziury w drogach, czy ławki są w parkach całe, czy wieczorem można wyjśc pobiegać :) bez
2. Jedno z miast z najmniejszym bezrobociem na Śląsku.
3. Nadal sądzę że mieszkanie bliżej szkoły będzie dla dzieci bezpieczniejsze i tyle.
4. Dziury raczej semi rare. Ławki są całe a parki oświetlone. W parku Chopina wieczorem jest dużo biegaczy.
Szczerze jak widzę twoje nastawienie to wydaje mi się że dla ciebie na Śląsku są tylko "hanysi" którzy nienawidzą nikogo z zewnątrz i
przyjedz na weekend pooglądaj i zdecyduj
jak dla mnie to jedno z lepszych miast do życia na slasku
Gwara to nie problem, a już
Kurcze ale dlaczego Robotnicza nie? Bo własnie tam bym w okolicach chciał ze względu na szkołe.
@sebek1234:
"mamy pochowane hełmy po wujku Adolfie w razie wojny|
jestem koło 40 i mieszkałem w róznych miejscach w Polsce (nie jestem
@Sl_w_k_1: No...
Przejść się tam można z ciekawości, ale ani tam nie ma mieszkań ani sklepów.. ani niczego..
Weź też pod uwagę że Gliwice nie są gigantyczne, żwawym krokiem w 20-30 minut da się przejść pół miasta ;)
2. Jedno z miast z najmniejszym bezrobociem na Śląsku.
3. Nadal sądzę że mieszkanie bliżej szkoły będzie dla dzieci bezpieczniejsze i tyle.
4. Dziury raczej semi rare. Ławki są całe a parki oświetlone. W
Chodzi o ostatnie zdanie, że mam takie same odczucia co Ty czytając ten wpis. Choć nie dziwi mnie to bo gdyby zapytał O Chorzów czy Zabrze to zmieniło by postać rzeczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do okolic Robotniczej... Wszystko zależy. W teorii blisko sławetnego "Trójkąta Bermudzkiego" i raczej okolic o niepośledniej reputacji, ale... 200 metrów w tę czy w inną stronę robi
W okolicach trynka bywa, ze j---e niemilosiernie. Zwlaszcza jak wieje od strony wysypiska. Tam tez zreszta sa pola, na wiosne jak wywala gnojowke to jest lipa. Jak w lato przygrzeje i zawieje od wysypiska to mozna skisnac. Muchy nawet lataja, co na slasku wydaje
@skethoo: z tym to trochę przesadziłeś i chyba widać że tu nie jeździsz ;)
a mając rower nie musisz mieć lasu pod nosem, możesz na nim podjechać ;)
co roku robie jakieś 3-4k na rowerze i jeszcze żyję
@Sl_w_k_1:
Nie będzie problemu, bo Ślązacy z Gliwic zostali wypędzeni w '45 i obecnie większość mieszkańców to potomkowie ludności zza Buga. Co innego gdyby chłopcy mieli chodzić do szkoły w Rudzie Śląskiej, czy niektórych dzielnicach Katowic.