Wpis z mikrobloga

Jedną z rzeczy która mnie brzydzi jest oszukiwanie starszych ludzi. No i spotkałem się z takim combo że sam nie wiem co o tym myśleć. Pracuję w sklepie z elektroniką we #wroclaw i mieliśmy tu taką starszą panią. Kupiła jakiś drobiazg ale z nią pogadaliśmy i jeszcze dzień później wróciła coś zapytać no i z czekoladą przyszła z wdzięczności że jej pomogliśmy. Ale to co się stało wczoraj przeszło moje wyobrażenia. Pani do nas wraca i pyta czy możemy jej pomóc bo kupiła tablet w #tmobile i nie wie czy jest z nim wszystko ok. Więc okazało się, że tablet rozładowany. Podładowaliśmy go ale nie chciał się włączyć. W końcu odpalił i okazało się, że obraz skacze, są artefakty na ekranie i w końcu sam się wyłącza. W związku z tym powiedziałem, że mogę następnego dnia po pracy podejść do salonu w #arkady wrocław i pomóc wyjaśnić sprawę. I tu clue sprawy - pani przychodzi następnego dnia, że dostała SMS z zaproszeniem do salonu bo oni ZDALNIE sprawdzili, że jej tablet nie działa i że wyślą na serwis. No i oczywiście wydali jej papier i wysłali na serwis.

Dziady jedne z T-Mobile Arkady Wrocławskie. Tablet który pewnie sami uszkodzili sprzedali babci uszkodzony żeby przez nią wysłać na serwis. Kobieta całą noc nie spała. Przyszła do nas i się popłakała. Powiedziałem jej, żeby w żadnym wypadku sama nie szła do tego salonu po odbiór tylko że z nią pójdę. Aż mnie telepie. #patologiazmiasta #korposzczury
  • 102
a mnie dziwi, że ludzie na starość głupieją.

@ethics: a mnie nie. neuronów ubywa. owszem, niektórzy starsi ludzie rzeczywiście trochę na wyrost twierdzą, że "to nie dla mnie".
ale przecież spora grupa ludzi nie jest w stanie ogarnąć pewnych spraw. powinineś mieć więcej wyrozumiałości.
maleją ich umiejętności poznawcze, również te społeczne. Jest to związane ze starzeniem się mózgu.

@krave: sprzedawcy zresztą perfidnie ośmieszają takich ludzi, czy raczej: grają ośmieszeniem i zawstydzają. "no chyba pani nie przypuszcza, że chcemy panią oszukać? czego się pani boi?" i jeb! raty za garnek.