Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się, czy w innych krajach jest podobnie... O co chodzi? O nasze tzw. elity - ludzi znanych, aktorów, artystów itd. Co chwila czytam w mediach jak jeden z drugim narzeka na Polskę, a to rasizm, a to zacofanie, a to f-----m i c--j wie co jeszcze. Ogolnie mało kto z tego środowiska mysli cokolwiek dobrego o Polsce i Polakach. Co chwila atakują nas za jakies wyimaginiwane złe cechy. Zastanawia mnie skąd się to bierze i czy takje s---------y w tych środowiskach są w tak dużej liczbie tylko u nas czy inne kraje mają podobnie? W-----a mnie to już, zamiast być dumnym i chwalić nasz kraj to te k---y robią nam czarny pr nawet za granicą. I to ludzie, ktorych kiedyś lubiłem i szanowalem.

#gownowpis
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@EnderWiggin pewnie sporo z żydowskimi korzeniami. Ale taka Ostaszewska np. Jej dziadek Tadeusz Ostaszewski: "Był synem Edwarda Ostaszewskiego i Eleonory z Wypychowskich. W 1939 wziął udział w kampanii wrześniowej broniąc Warszawy. W czasie okupacji hitlerowskiej był w Krakowie zastępcą dowódcy kompanii batalionu Żelbet AK(pseudonim "Jacek"). Kawaler orderu Virtuti Militari za udział w kampanii wrześniowej. " Człowiek zasluzony, patriota, a ta teraz jeździ po Polakach jak po łysej kobyle. Moim zdaniem więcej
  • Odpowiedz
  • 12
@stworek_potworek_pokaze_jezorek obserwuje na zachodzie wręcz odwrotną tendencję. Niemieckie, francuskie i angielskie elity wręcz uważają, że ich kraje są najlepsze i podkreślają to w wywiadach, ciężko spotkać kogoś plujacego na własny kraj, bo to się odbija na ich reputacji.
W Polsce oplujesz nasz kraj i uchodzi tym ludziom na sucho, bo chyba mamy mentalność przegrywa po tych wszystkich okupacjach i wojnie, nie wiem czemu tak jest... Ale aż przykro patrzeć na żydki
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: xd jak im sie cos nie podoba to o tym mowia ,przeciez w takim usa rowniez duzo narzekaja na trumpa oraz rzad bo maja do tego k---a prawo .Czy wszyscy maja udawac ze wszystko jest zajebiscie bo łolaboga jeszcze ktos pomysli ze polska nie jest idealna xddddd
  • Odpowiedz
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Bo to jest tzw. postępowość i nowoczesność właśnie. Być bezmyślnie otwartym na obcych, być bezmyślnym krytykiem kościoła zrównując go z ciemnotą (jakby islam był wielce nowoczesny), pomagać wszystkim biednym itp. itd. To się wpisuje w schemat wrażliwego, ale i naiwnego artysty. Jeśli to o tych elitach mówisz.

Zauważam też w swojej rodzinnej miejscowości że ci co mają wyższe wykształcenie i umysłowe stanowiska lubią się odcinać poglądami od ciemnoty kościółkowej
  • Odpowiedz