Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Jak myślicie czy dostęp dostęp do broni palnej powinien mieć każdy? od rolnika, przez ćpuna, po gimbusów, na moherowych babciach skończywszy? czy każdy kto naoglądał się Miami Vice i nagrał w CoDa i ma troszkę kasy, może sobie kupić Glocka i strzelać do sąsiadów, tłumacząc, że to samoobrona?
Zapraszam do dyskusji
Komentarz usunięty przez autora
Twierdzisz, że ktoś kupi karabin/strzelbę i to da im przewagę w pomieszczeniach. Co jest absolutnym popisem niewiedzy.
Jak mam z toba dyskutować o czymś o czym nie masz pojęcia? Mam tutaj wrzucać cale podręczniki do CQB, wklejać 50 stron ustawy o broni i amunicji, żebyś miał jakąś podstawę do dyskusji?
To tak jakbym ja powiedział "podyskutujmy o gruszkach" i upierał się,
@DroMak: to nie argument tylko rada. Jak możesz w ogóle mówić o dyskusji skoro nie rozróżniasz rady od argumentu?
@DroMak: Kolejna lekcja - zarzut ignorancji i nieprzygotowania do "debaty" i reducto ad absurdum we wpisie to nie jest wycieczka osobista.
Nie masz pojęcia o broni i o prawie dotyczącym broni. :) nie moge z Tobą dyskutować merytorycznie a nie mam ochoty na przepychanki
@DroMak: a czemu utrudniać to obywatelom, którzy nie chcą łamac prawa, żeby mieć możliwości obrony przed tymi, którzy chętnie złamią prawo żeby nielegalnie zdobyć b--ń?
Co ty myślałeś że na wykopie będzie dyskusja akademicka na poziomie doktora? Jestem szarym obywatelem, któremu miałaby być udostępniona b--ń w ewentualnej legalizacji. I tak nie jestem specjalistą, bo wypowiadam swoje zdanie zbudowane na obserwacji rzeczywistości. Oczywiście źe mogę się mylić, po to stworzylem ten temat. Zweryfikowac swoje poglady.
@DroMak: to byłoby prawdą gdybys nie najeżdżał na mnie, kiedy proszę cię żebyś nie powielał bzdur.
Ale ja nie mówię o kibicach januszasz przez tv z wuwuzelami, a tych p--------w, co rzucają racami w policje, idą na ulicę z bejsbolami. Dać im b--ń i zrobią zadymę większą niź ustawa przewiduje
Serio, przeczytaj ustawę, bo musielibyśmy ci pół internetu przekleić
@DroMak:
Tak samo jak nie noszą apteczek, nie chodzą na kursy pierwszej pomocy czy survivalu. Odpowiedź jest prosta:
wbrew pozorom większość osób nie interesuje się własnym bezpieczeństwem i ma nadzieję, że gdy dojdzie co do czego państwo będzie w stanie im pomóc. Tak się jednak często nie dzieje i
Mam kolegę, który jest policjantem. Nieco ponad rok temu został dzielnicowym w jednym z większych miast w naszym kraju w dzielnicy należącej do tych z kategorii nieciekawych. Po roku wie o każdej prostytutce (same w sobie są nie są złe, ale ciągną do nich
Tak, w gwoli sprostowania:
Wywiad jest przeprowadzany przed samym podjęciem decyzji administracyjnej o przyznaniu pozwolenia na b--ń i nie może być przesłanką uniemożliwiającą jego uzyskanie.
Nie jestem w żadnej mierze ekspertem od broni i nie znam też UoBiA na wylot ale opierałem się na art. 15 u. 1 pkt 6, czyli: