Wpis z mikrobloga

#debata #bron #legalizacja #korwin

Jak myślicie czy dostęp dostęp do broni palnej powinien mieć każdy? od rolnika, przez ćpuna, po gimbusów, na moherowych babciach skończywszy? czy każdy kto naoglądał się Miami Vice i nagrał w CoDa i ma troszkę kasy, może sobie kupić Glocka i strzelać do sąsiadów, tłumacząc, że to samoobrona?
Zapraszam do dyskusji
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przestępca się nie zastanawia że pójdzie do więzienia, złamie noge uciekając, albo dostanie paralizatorem. To są ludzie wyprani którzy zrobią wszystko by dokopać się do swojego

a prawda jest taka że racjonalnie myślący człowiek nie napadłby w ogóle nikogo bo jest to przestępstwo. Basta!

@DroMak: No tak, mafiozi to j----i debile XDDDDDDDDDDDDDDD A mafia paliwowa i pruszków to najgłupsi ludzie w kraju xDDDDDDD
  • Odpowiedz
@PikPak: ale i tak nie ma pewności czy ktoś nie zostal, czy nie wróci przed czasem (uzbrojeni). Tak czy inaczej ryzykuje. Chce własnej korzyści ale nie zastanawia sie nad konsekwencjami. Bo gdyby sie zastanowił, to w ogóle nie rozpoczynałby napadu.
  • Odpowiedz
Chce własnej korzyści ale nie zastanawia sie nad konsekwencjami. Bo gdyby sie zastanowił, to w ogóle nie rozpoczynałby napadu.

@DroMak: Tak, tak, bandyci to debile, a mafiozi to kretyni pierwszego sortu XDDDD
  • Odpowiedz
@gipson_90: i właśnie przez takich jak ty nie chcę legalizacji broni. Krzywo się spojrzę, albo obrażę twoje poglądy i z granatnikiem na mnie byś pomaszerował.
  • Odpowiedz
@DroMak: BTW patrząc jaką agresję zawarłeś we wpisie i w komentarzach to chyba cię psychiatra z badań na pozwolenie cofnął. No cóż. nie każdy może mieć glocka, ale jak się podleczysz to może dla ciebie też starczy?
  • Odpowiedz
@martwy_kotek: omijasz odgórnie nałożone prawo ryzykując życiem albo utratą wolności na rzecz kasy, narkotywków itp.

Jak to nie jest debilizm według Ciebie to boję sie o twój stan psychiczny i poleciłbym psychiatrę
  • Odpowiedz
i właśnie przez takich jak ty nie chcę legalizacji broni. Krzywo się spojrzę, albo obrażę twoje poglądy i z granatnikiem na mnie byś pomaszerował.

@DroMak: XD Overload!!! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@DroMak: coś mi się wydaje, że nawet niespecjalnie się zainteresowałeś jak działają włamywacze, słabe przygotowanie do dyskusji ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś czy celem wejścia do mieszkania jest kradzież czy egzekucja. Zakładam, że chodzi o korzyść finansową. Złodziej to nie debil - nie zaryzykuje swego życia dla kilku tysięcy złotych. Chyba, że masz na myśli osoby z zaburzeniami psychicznymi nie potrafiące
  • Odpowiedz
Podsumowujac: przestępca chce poczuc się silniejszy. Teraz kupuje pistolet, przy legalizacji pójdzie karabin, strzelba czy nawet granatnik.

@DroMak: dalej nie zamierzam dyskutować z kimś, kto reprezentuje tak niski poziom merytoryczny. doucz się i wróć, bo nawet nie wiem jakie prawo obowiązuje w temacie na który chcesz dyskutować i nazywasz to debatą. Jesteście coraz żałośniej przygotowani :(
  • Odpowiedz
@wasiuu: Kiedyś było takie prawo,że można było się bronić tylko bronią taką jak miał bandyta
Np. on wchodzi do domu z nożem, to ty kulturalnie idziesz do kuchni i staczacie pojedynek
Jak masz już siekierę, musisz się poddać

W sumie masz racje. Przestepca powinien najlepiej przyjść z procą, albo pistoletem na kulki. I tak nie ma to znaczenia.
  • Odpowiedz
@DroMak dla obywatela jako jednostki i społeczeństwa ogólnie. Ciężko jest złapać za mordę uzbrojonych obywateli, dlatego w każdej dyktaturze pierwsze co się robi to rozbraja społeczeństwo.

Nie masz gwarancji tego, że przez sito nie przejdzie taki Breivik, ale rozważmy przez chwilę sytuację, w której b--ń jest ściśle zakazana. Zdobycie nielegalnej broni nie stanowi rzeczy niemożliwej, wystarczy odpowiednio długo szukać i posiadać dość pieniędzy. Masakrę w Paryżu przeprowadzono za pomocą broni z
  • Odpowiedz
@martwy_kotek: uwielbiam argument "doucz sie". To takie wygodne i w zasadzie nie implikuje niczego. Przychodzisz, tupiesz nóżką i zadowolony idziesz pić p--o, bo "zniszczyłeś mnie w dyskusji". A kontr argumentu na to staierdzenie jak nie ma tak nie ma. Bo działa to nawet teraz kiedy legalizacji nie ma.
  • Odpowiedz