Aktywne Wpisy
kluskizserem +70
Obczajcie tę akcję.
Znajoma opowiada mi, że od jakiegoś czasu widziała w łazience wilgoć na suficie, zgłaszała to do spółdzielni ale nikt nie wpuszczał ich do środka do tego mieszkania wyżej. Spółdzielnia powiedziała że jeżeli jeszcze raz się coś takiego przytrafi to od razu na policję dzwonić. No i któregoś razu sobie siedzi w domu i nagle słyszy wielki huk, odpadł sufit xD zadzwoniła po straż pożarną i policję i weszli siłą
Znajoma opowiada mi, że od jakiegoś czasu widziała w łazience wilgoć na suficie, zgłaszała to do spółdzielni ale nikt nie wpuszczał ich do środka do tego mieszkania wyżej. Spółdzielnia powiedziała że jeżeli jeszcze raz się coś takiego przytrafi to od razu na policję dzwonić. No i któregoś razu sobie siedzi w domu i nagle słyszy wielki huk, odpadł sufit xD zadzwoniła po straż pożarną i policję i weszli siłą
kluskizserem +28
Czaicie czego wczoraj doświadczyłam XD
Wracam se z miasta i wsiadam do bolta, czuje jakieś zimno w dupę ale stwierdziłam że pewnie mi zmarzła i dopiero jak usiadłam to poczułam, ale szybko się okazało że siedzenie było całkowicie mokre prawdopodobnie od sików xdddd momentalnie się podniosłam i zaczęłam przechodzić na drugie siedzenie i mówię kierowcy oj oj ktoś tu się chyba zsikal XD typ patrzy i takie "JA P------E, przepraszam" :') szkoda
Wracam se z miasta i wsiadam do bolta, czuje jakieś zimno w dupę ale stwierdziłam że pewnie mi zmarzła i dopiero jak usiadłam to poczułam, ale szybko się okazało że siedzenie było całkowicie mokre prawdopodobnie od sików xdddd momentalnie się podniosłam i zaczęłam przechodzić na drugie siedzenie i mówię kierowcy oj oj ktoś tu się chyba zsikal XD typ patrzy i takie "JA P------E, przepraszam" :') szkoda
#nieruchomosci #mieszkanie #wynajem
W zależności od wieku i tego czy jest wpisana do różnych rejestrów zabytków mogą być problemy z ociepleniem, zmianą stolarki okiennej, wymianą drzwi.
Poszukał bym jeszcze informacji co dzieje się w przypadku roszczeń przedwojennych właścicieli.
Po 1. takie budynki są brane pod uwagę jako ostatnie jeżeli chodzi o szybki internet.
po 2. kiepsko sie to wentyluje.
Po 3. kiepsko ogrzewane. kupe hajsu sie wydaje na ogrzewanie.
Generalnie odradzam.
Trzeba tylko liczyć się z kosztami związanymi z ogrzewaniem wysokich pomieszczeń – jak dla mnie to jedyna wada (o ile mówimy o zadbanych kamienicach).
@chavez1 sufit zawsze można obniżyć, ale też bym szukał mieszkania w zrewotalizowanej kamienicy a już najlepiej jakby ogrzewanie było miejskie
- wysokie sufity i koszty ogrzewania, to zależy, niektóre mają 3.5metra sufit, inne 5, a inne - jak moja - 2.8 - nie odczuwam kosztów..
- koszty ogrzewania - płacę 2x mniejszy czynsz niż identyczny metraż 2 ulice dalej w spółdzielni. Zimą różnica pokrywa ogrzewanie, latem.. latem różnica zostaje w kieszeni.
- stare piony, owszem, ale wiele kamienic ma wymienione, lub ma w planach. Ja wprowadzając się zrobiłem w mieszkaniu generalny remont. Rok później jako wspólnota wymieniliśmy wszystkie piony na klatkach/w piwnicy. Rok później wyremontowaliśmy klatkę i wymieniliśmy okna. W tym roku planujemy zamontowanie ładnej bramy z furtką, wyrównać teren, posiać trawę, odnowić altanę śmietnikową.
- Słyszałem, że w 1 piwnicy jest grzyb. Pozostałe (a znam 3 osoby korzystające + ja) nie mają tego problemu. A człowiek od tej z grzybem.. po prostu sobie ją zmienił - połowa jest nieużywanych
- wielkość. może kwestia mojego wzrostu, ale w wielkiej płycie czuje się jak w pudełeczku. patrzysz na okno i tuż nad nim jest sufit. można go
@kinemator: A w nowym budownictwie to co niby masz? Kumpel robi w zarządzie wspólnoty, koło 100 mieszkańców, koło 300 tys zł długu z niezapłaconych czynszów. budynek z 2007 czy 2008.
@Superniebo: Aż stanąłem w obronie kamienic, co te mirki ;-)