Wpis z mikrobloga

@prnppp: racja lepiej w biedrze pracować za 2200zl netto - codziennie nowe wyzwania XD
Nie to co Nuda za 18k zł miesięcznie i wypalenie xDddd
  • Odpowiedz
  • 37
@Lacing: Znajomy mi mówił, generalnie o---------z się przez większość miesiąca. Jak coś się w-----e w systemie to naprawiasz w dzień-dwa (bo jesteś zajebistym fachowcem i za to ci płacą).

Roboty jest sporo - choćby dostosowanie systemu pod zmiany prawne - to nie robota na dzień-dwa.
  • Odpowiedz
@ponton: Duża część core bankingu na stoi na mainframe i jest napisana w COBOLu. Te systemy nie robią nie wiadomo jakiej logiki ale jest jej od cholery dużo, dlatego przepisanie tego na jakiś inny język byłoby mega drogie i długie (analiza, development, testy, test i jeszcze raz testy). Miliony złotych i kilka lat roboty, do tego migracja ze starego na nowe. Nawet banki, które oferują nowoczesne mobilne rozwiązania mają back
  • Odpowiedz
Zawsze jestem ciekawy, co musisz robić w pracy przez jeden miesiąc, że ktoś jest w stanie Ci tyle zapłacić i jeszcze na tym zarobić.

@Lacing: widzisz, sęk w tym, że możesz nie robić praktycznie nic przez większość tego miesiąca, ale wystarczy, że kilka razy zrobisz coś, co potrafiłoby zrobić niewiele osób w tym kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 42
@ponton: Zawsze jestem ciekawy, co musisz robić w pracy przez jeden miesiąc, że ktoś jest w stanie Ci tyle zapłacić i jeszcze na tym zarobić.

Twoja praca jest wyceniana na zasadzie "Wart jest tyle ile straty spowodowane brakiem specjalisty".
  • Odpowiedz
@shox: polecam serial na bazie Dilbeta, gdzie też potrzebowali programisty COBOL-a i okazało się, że jedyny tak stary pracownik to Wally. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz