Aktywne Wpisy
Nacho_Libre +9
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
anita-guzik +4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
@4tek: Jaaasne, nikt nic nie wiedział. Nikt normalnie nic. Pociągów jadących do obozów śmierci i wracajacych pustych nikt nie widział. Mordowanych podczas "Holokaustu od kul" milionów Żydów też nikt nie widział. Dymów z krematorium na Majdanku (prawie w samym Lublinie) nikt nie widział. Likwidowanych jedno po drugim gett nikt nie widział. Nie było kolejarzy obsługujacych transporty do obozów, granatowej policji osłaniajacej wywózki (i samej polujacej na Żydów), nikogo. Do jak żałosnych zaprzeczeń rzeczywistości można się posunąć... To już prędzej Niemcy sie mogą tłumaczyć, że "nic nie
@Towarzysz_Moskwin: może nie wiesz, ale duża część Żydów nie kapnęła się w gettach, że Niemcy mają złe zamiary i wierzyła w ich zapewnienia, że mogą śmiało jechać do obozów po lepsze życie. bystrzaki!
@InspektorDupa: Na początku 1943 r juz wszyscy wiedzieli. Jak sądzisz, czemu wybuchło Powstanie w Getcie Warszawskim?
Ulżyj sobie jeszcze. Ja jestem bardzo spokojna zarówno co do
https://www.polskieradio.pl/9/396/Artykul/1922261,Jestem-narodowym-alibi-Legenda-i-prawda-o-Irenie-Sendlerowej
@InspektorDupa: Nom szczególnie jak im kule nad łbami świstały przy likwidacji gett w 40 i 41.
@InspektorDupa: Rozmawiamy o 1943. A "Protest" Kossak-Szczuckiej to 11 sierpnia 1942. Ona (przecież osoba postronna) już wtedy wszystko wiedziała.
W ghetcie warszawskim, za murem odcinającym od świata, kilkaset tysięcy skazańców czeka na śmierć. Nie istnieje dla nich nadzieja ratunku, nie nadchodzi znikąd pomoc. Ulicami przebiegają oprawcy, strzelając do każdego, kto się ośmieli wyjść z domu. Strzelają podobnie do każdego, kto stanie w oknie. Na jezdni walają się niepogrzebane
@Towarzysz_Moskwin: powiało retoryką negacjonisty holocaustu uprawiającego kłamstwo oświęcimskie
W każdym razie dziękuję za ilustrację, jakie są faktyczne cele tej ustawy. Będę linkować ten watek.
Komentarz usunięty przez autora
@4tek: Tak właśnie wygląda. Podaje się fakty, ze źródłami, i dyskutuje nad interpretacją. Wiem, zgroza cię ogania, bo jak tak można, skoro z góry wszystko wiadomo: Polacy są niewinni, najbardziej skrzywdzeni i święci.
@Andreth: Jak to jest popierać ustawy wprowadzające cenzurę i zarzucać to innym?