Aktywne Wpisy
Uważam, że od samego początku polska nie miała obowiązku i też nie powinna pomagać ukrainie. Tak duża skala pomocy innemu narodowi wiąże się ze spadkiem jakości życia własnych obywateli i da się to zauważyć już w życiu codziennym (jest ciężej o prace, pomoc z kieszeni podatnika i dłuższe kolejki w urzędach). Jeśli tak bardzo się troszczycie o dobro innych dlaczego nie dokładacie się sąsiadowi lub znajomemu z pracy który żyje z długami.
Herato +62
Pamiętacie jeszcze hipermarkety #tesco ?
Pewnie większość z was jeździła tam conajmniej raz w tygodniu na duże zakupy
Nie był może idealne lecz już 15 lat temu mieli kase samoobsługowe i przedewszystkim duże szerokie alejki gdzie można było spokojnie przejść a nawet strefę bistro
Dziś praktycznie hipermarkety wyginęły i jesteśmy skazani na #biedronka czy #lidl gdzie niekiedy musimy się przeciskać jak w jakimś labiryncie i zastawione przeszkody w postaci palet
Kiedyś mogłeś
Pewnie większość z was jeździła tam conajmniej raz w tygodniu na duże zakupy
Nie był może idealne lecz już 15 lat temu mieli kase samoobsługowe i przedewszystkim duże szerokie alejki gdzie można było spokojnie przejść a nawet strefę bistro
Dziś praktycznie hipermarkety wyginęły i jesteśmy skazani na #biedronka czy #lidl gdzie niekiedy musimy się przeciskać jak w jakimś labiryncie i zastawione przeszkody w postaci palet
Kiedyś mogłeś
Sytuacja z wczoraj.
Zamawiam taksówkę, przyjeżdża oliwkowy VW Passat 1.9 tdi w kombi, wsiadam i jedziemy na dworzec. Po skończonym kursie pytam, ile płacę:
[Kierowca]: 12 złotych razem wyszło
[Ja]: Proszę bardzo, 15 i bez reszty.
[Kierowca]: O, dziękuję
[Ja]: A, i jeszcze paragon, bo potrzebuję się rozliczyć z firmą
[Kierowca]: O kurde, Panie, ale to na początku trzeba mówić, bo ja na kasę muszę nabić
[Ja]: Przecież ma Pan nabite, wydrukowało się
Podał mi paragon, a tam 7 złotych stawki początkowej + 4 złote za odległość, dlatego kwota na paragonie była o złotówkę niższa niż to, czego ode mnie zażądał.
Z niedowierzaniem, że gość chciał mnie wyruchać NA ZŁOTÓWKĘ kazałem mu oddać resztę i napiwek, który dostał. Jego mina jak na zdjęciu niżej.
#taxi #taxistory #truestory
@MangoZjem: dlaczego ciagle udajesz różowego? Masz cos z głowa?
Komentarz usunięty przez moderatora
@sailor_73: a kogo to ma obchodzic? Klienta?
@sailor_73: Dokładnie, mirku.
@devcoder przecież pierwszy impuls jest w cenie za trsasniecie
@ostoja: tyle samo ile mechanik w warsztacie i ile fryzjer. Ja ich popieram. Po co ma wykazywać dochody? Wiadomo na jednym paragonie nic nie zyska, ale na dużej ilości niewydanych paragonów zawsze oszczędzi.
@ostoja: Wiem jak się rozliczają taksówkarze i to chyba ja Cię uświadomię że większość, naprawdę duża większość z nich jest na KPiR. Na karcie to byli taksówkarze dawno temu... Tacy którzy nie mają wpisanych wielu PKD jak to obecnie bywa w
@blunch:
Pan był doświadczony, wiedział że z 12 jest szansa na napiwek z 15, z 11 raczej mało kto by dał tyle, bo to już prawie 40% wiećej :) Taktyk :)
@skorpion666: Zły przykład podałeś, ale powiedzmy że wiem co chcesz mi przekazać. Fajnie, że troszczysz się o nasze pieniądze, fajnie że chcesz żeby z podatków rząd dbał o nas, budował nam drogi, usprawniał policję a nawet szpitale. Cieszy mnie to
Masz słabe połączenia.
@Jokker: Twoich wpisów nawet nie komentuję, bo mi ręce opadły jak to czytam. Mam wręcz książkowy przykład oszustwa i kradzieży moich pieniędzy, a Ty to określasz jako "każdy orze jak może" i "taksówkarz dodatkowo zarabia". Na mojej twarzy gości XD
Masz słabe połączenia...