Aktywne Wpisy
Moseva +2
Wiem ze to wszystko zależy od wielu czynników ale zastanawiam się ile mniej więcej trzeba trenować żeby ze zwykłego ciała wyrobić sobie takie ciało?
W sensie jak często i przez ile lat. 7 dni w tygodniu 1h biegania, 1h na silce przez 2 lata?
Docenię każde przypuszczenie :p
#mikrokoksy #rozowepaski
W sensie jak często i przez ile lat. 7 dni w tygodniu 1h biegania, 1h na silce przez 2 lata?
Docenię każde przypuszczenie :p
#mikrokoksy #rozowepaski
deafpool +175
I cyk śrubka wkręcona xD
Foto z artykułu o promocji wiertarko-wkrętarki w Biedronce xD
https://think-about pl/tania-wiertarko-wkretarka-latwo-dostepny-model-z-dobra-cena/
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #heheszki #majsterkowanie #humorobrazkowy #niebieskiepaski
Foto z artykułu o promocji wiertarko-wkrętarki w Biedronce xD
https://think-about pl/tania-wiertarko-wkretarka-latwo-dostepny-model-z-dobra-cena/
#logikarozowychpaskow #rozowepaski #heheszki #majsterkowanie #humorobrazkowy #niebieskiepaski
Kilka dni temu moja Żona zaczęła chorować, słaba, blada, miała omdlenia jak próbowała wstawać, więc od 8 rano telefony do przychodni, najpierw nie odbierają przez dwie godziny, później dodzwoniłem się i mówię jaka jest sytuacja.
W słuchawce usłyszałem tylko:
-Dobrze, rozumiem, na czwartek najwcześniej mogę zapisać.
-Nie da się wcześniej? Sytuacja jest jak Pani słyszała dość poważna.
-Prywatnie, ale to też za dwa dni.
-To dziękuję, do widzenia.
Szybki telefon do kobiety, do której od zawsze jeździłem, 20 km od mojego miejsca zamieszkania, ale nie bierze 50-80 zł za wizytę tylko 30 i wszystko załatwia na miejscu. No prawie wszystko, bo nie ma swojej pielęgniarki.
I to jest najważniejsze w tej historii.
Przepisała wenflon, dwie kroplówki i wypisała jakieś zlecenie na podanie tych kroplówek.
Jedziemy pod dom - do apteki, ale na jedno wychodzi - idę wykupić receptę, gdy Żonka grzeje się w samochodzie. W aptece jeszcze zostaliśmy przekierowani do tamtej przychodni, bo najbliżej więc tam się udałem - od razu mówię, że nie mogłem tak zrobić wcześniej, bo jak tam wchodzisz i chcesz się zapisać, to nie. TYLKO TELEFONICZNIE!!!
Więc... Wracając... Udaliśmy się do tamtej przychodni i już lekarz w drzwiach patrzy na nas kwaśną miną.
Idziemy do recepcji i daję kartkę, ale zanim pielęgniarka ją wzięła wyrwał ją lekarz.
-Co to jest?
-Zlecenie na kroplówkę.
-A skąd ja wam to wezmę?
-Mamy własne - macham mu reklamówką z apteki.
-A skąd to zlecenie?
-Od doktor X z Y.
-Widzę skąd.... To trzeba sobie TAM JECHAĆ SIĘ PODŁĄCZYĆ - nie krzyknął, ale głos podniósł.
Cholera, gdyby nie fakt, że Żona ledwo na nogach stała to byśmy się zapakowali do samochodu i pojechali gdzieś indziej. Ale widzę, że moja Kobieta nawiązała kontakt wzrokowy z jedną z pielęgniarek i ona coś jej kiwa.
Patrzę na nią i mówi mi, chodź tam, idziemy do zabiegowego.
Pytam się kto to był - znajoma. Okej, przyszła, powiedziała, żeby się nie przejmować bo to konkurencja, przygotowała wieszak na kroplówkę, dała żonie koc i mówiła, że zaraz ktoś przyjdzie.
Przyszła gruba, stara baba, pielęgniarka. - A to co, czemu tutaj nie przyszliście prywatnie?
- Bo nie mogłem się dodzwonić, poza tym termin na koniec tygodnia jak widać nie bardzo nam odpowiadał.
- Pfff. Tam powinni was podpiąć do kroplówki, a nie tu.
- Pani doktor X nie ma pielęgniarki.
- Haaa, a co ona ma? Dużo wzięła pewnie, co?
- Nie, nie dużo, mniej niż tu.
No i nie spodobała się jej moja odpowiedź. - teraz to wszyscy jeździć po lekarzach prywatnie, a jak trzeba kłuć to do nas.
No ja #!$%@?, na drugą kroplówkę jechaliśmy do szpitala, dłużej czekaliśmy, ale bez żadnych problemów i wygadywania, że u innego lekarza.
Wzięliśmy też formularze zmiany lecznicy, lekarza i pielęgniarki, spieprzamy stamtąd jak najdalej się da.
#lekarz #truestory #sluzbazdrowia #zalesie
Z tym lekarzem już jest taki problem, że Żona ma epilepsję, neurolog z Wrocławia wypisał zlecenie na recepty ważne przez rok, po tym czasie lekarz prowadzący, czyli ten nasz miejscowy, do którego do tej pory była zapisana powinien sam wypisywać,
@KornixPL: Nie znam dokładnie sytuacji i relacji i nie chcę oceniać dokładnie tego przypadku i się wymądrzać - ale! jest cała masa która by obwiniała, i generalnie każdy chce mieć podkładkę z czyjąś pieczątką i być "czystym" w razie w. Taki mamy klimat, że lekarze i pielęgniarki się boją, i nie masz się czemu dziwić, teraz jest taki boom na