Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#praca #b2b #handel #zarobki #podatki

Czy ktoś przewertował może możliwości jak można ładnie przejść z uop na b2b nie mając zagrożenia że panstwo #!$%@? się do czegos? Stanowisko w dziale handlu. Nie bardzo mam chęć płacić pełne stawki skoro uważam że lepiej sobie sam zorganizuje życie. Mój szef jak najpierw nie miał zastrzeżeń, to teraz zaczyna się wykręcać że mogą mu jakieś kary dowalić. Prawda to? Czymś to można potwierdzić? Koniec końców nie będzie mi raczej zależeć nawet na niższym zusie bo bez tego sobie jakoś chyba poradzę.
Poszukuje potwierdzonych argumentów, może ktoś tu jest jakims handlowcem i przechodził przez to? Jak rozliczać samochód/komórke firmowa?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
  • 6
OP: @michalinka123: Jakiś powód tego? Wszędzie jest mowa że jeśli już to trzeba inne obowiązki ( np zeby zus byl niski). Mi on nie potrzebny

@stan-tookie-1: W pierwszym akapicie widzimy ze nie mozna sie zatrudnic na umowie cywilnoprawnej - ale to są umowy o dzielo i zlecenie. Więc to mnie nie dotyczy.
Czy coś jeszcze miałeś na myślI

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz