Wpis z mikrobloga

@Goofas: Oglądałem ten odcinek. Tutaj Trump zmienia temat, i ucieka od dyskusji co uwazam za złe, jednakze tak samo ucieka się od dyskusji stosujać docinki żarty lub nie traktujać rozmowcy badz jego stanowiska powaznie. Jednakze sama odpowiedz w stylu: p-----c w skrajnych ugrupowaniach to nic nowego możemy to zobaczyc od prawa od lewa, i potem odniesc sie do pytania się bardziej szczegółowo do neonazistów było by dla mnie okej.
  • Odpowiedz
  • 1
@tururak

jednakze sama odpowiedz w stylu: p-----c w skrajnych ugrupowaniach to nic nowego możemy to zobaczyc od prawa od lewa, i potem odniesc sie do pytania się bardziej szczegółowo do neonazistów było by dla mnie okej.

Bo to nie jest whataboutism. Whataboutismem by było gdy w przypadku pytania: czy w Polsce jest problem z neonazistami? Padłaby odpowiedź:

A bo u Niemców nazistowskie marsze są!
  • Odpowiedz
@Goofas: No czy jest czy to jest dyskusyjne. Ale jak powiem w polsce są marsze neozasistowskie i w niemczech są to wtedy jest czy nie? Bo wydaje mi się że jeżeli ktoś twierdzi

A bo u Niemców nazistowskie marsze są!

To pośrednio uważa że w polsce też są. I ja uważam że taki argmuent ma jakiś sens. Zresztą ludzie na wypoku głównie konserwy popełniają ten bład, który polega na tym
  • Odpowiedz