Wpis z mikrobloga

• 426
Jak dla mnie laska jeat spalona, czarna wdowa himalaizmu, dwoch chlopa stracila. Ja bym z nia nawet na krupowki nie poszedl po czyms takim. #nangaparbat #himalaizm
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@irish71: Bielecki stracił nie tylko Berbekę i Kowalskiego na Broad Peaku, wcześniej też inny jego partner zginął

przy Urubce też ginęli ludzie, i przy wielu innych, wybitnych też

co nie jest niczym dziwnym, umieralność himalaistów jest ogromna
  • Odpowiedz
@yggdrasil: O czym ty do mnie mówisz człowieku? Koleś został na górze sam, bez kontaktu, bez ratunku przez jej słowa, a nie przez faktyczny brak kontaktu z nim. Nie wiadomo czy on tam umarł, czy jeszcze żył i można go było ściągnąć. Ona zeszła o własnych siłach, mimo, że twierdziła, że jest tak strasznie odmrożona. Czy ja pisze po chinsku?
  • Odpowiedz
@wykopowiczka69: Aha czyli miała mu zostawić telefon i pozbawić si kontaktu i szansy na ratunek? I tak przecież po niego nie poszli bo nie było warunków. Na każdym szkoleniu z ratownictwa wpajają, ze najważniejsze jest bezpieczeństwo ratowników. Co do odmrożeń to są zdjęcia jak wyglądają jej dłonie i stopy. Są odmrożone. Uważam ze ta kobieta postąpiła słusznie ratując siebie zamiast umierać razem z nim.
  • Odpowiedz