Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +18
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

koniolizator +26
Kto jest w Waszym #top murzynów?
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)
U mnie na pewno (kolejność przypadkowa)
- KSI (z tych starych filmików z Vine)
- CJ z San Andreas
- Jeremy Fielding (na YouTube niezły mózg-inżynier, normalnie jak zwykły człowiek)
- Jabrils (na YouTubie, pisze bekowe programiki z użyciem sieci neuronowych)
- Neil DeGrass Tyson (ten naukowy m----n, czasami nieściśle opowiada, ale talentu popularyzotarskiego mu odmówić nie można)

(Na zdjeciu ta sama para teraz, i 24 lata wcześniej)
#gayisok #gay #lgbt #homoseksualizm #neuropa
źródło: comment_Dr2OrFPSGT6J3YAJVKyVDOMGpy7blgmy.jpg
Pobierz@Kielkujaca: Czyli chodzi ci o częstotliwość występowania, nie stricte o "najczęstsze spotykanie", jak mówi definicja. Ona wyraźnie zaznacza, że normalny to tylko ten, kogo spotyka się najczęściej.
@Naxster: teraz mówisz serio, czy to ironia? Bo 3% tym bardziej nie jest normą.
@pawel_187: nie wiem pytaj prawaków z obsesją na punkcie normatywności. Ja mam wywalone.
Komentarz usunięty przez autora
@Kielkujaca: badania naukowe tego nie potwierdzą. Znaczy, owszem można, piciem wódy też. Ale nie obserwuje się, żeby było to problemem
@PaddyS w normalnym kraju demokratycznym opierającym się na wolności słowa, rząd nie zabrania ci pod kara grzywny i więzienia odmowy wymawiania zaimków. A w przypadku Kanady tak jest.
@Kielkujaca: Jeśli mamy kierować się logiką, to unikałabym używania słabo sprecyzowanych terminów. Proponuję dać "normalność" w odstawkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy są legitne? Nie wiem, może dla różnych kultur wyniki byłyby odmienne. Nauka ma także swoje granice, bo da się zbadać skończoną liczbę rzeczy, a niektórych się wprost nie da. Np. czy szeroko zakrojona promocja tolerancji, zmieniając kolektywne poglądy nie doprowadzi do czegoś gorszego?
Powiem tylko, że należałoby uważać z gwałtownym naruszaniem tabu, czy konserwatywnych norm społecznych, wspólnych definicji jak "małżeństwo". Bo to nie jest chlew zasrany gównem, tylko rzecz która jakoś działa przez setki lat. A to już
Rasizm i homofobia są debilne bo są debilne. Nikt się na biednych konserwatystów nie uparł. Te poglądy po prostu są niepoprawne i nauka ich nie popiera.
Pozwól że przedstawie przykład:
CZEMU PRZY TEMACIE HOMOSEKSUALIZMU ZAWSZE JEST B--M? NIE ROZUMIEM.
Łatwo powiedzieć że science has settled i w---------j XD, więc tak by powiedzieli rasiści w 1900 roku na podstawie pomiarów mordy czy co tam robili.
Argument, że nagła zmiana rzeczy leżących u podstaw społeczeństwa (śluby, posiadanie dzieci) może mieć złe konsekwencje pozostaje w mocy.
Nic nie zmienia się w podstawie funkcjonowania społeczeństwa. Hetero ludzie będą mieć dokłądnie identyczne życia a homo i tak nie będą mieć dzieci. Natomiast co do adopcji to już mogą i adoptują dzieci, swoje. Nie jest to nijak sytuacja satysfakcjonująca, ale jeżeli nasze społeczeństwo ma wybuchnąć to czekam. Coś nie widzę.
To jest komiczne
@Kavek: Homoseksualizm nie jest żadnym zaburzeniem. To normalna orientacja seksualna. I nie da się jej „promować” - cokolwiek to znaczy. Jeśli uważasz, że da