Wpis z mikrobloga

Od dziś użytkownicy znajdujący się on-line oznaczeni będą zieloną kropką, widoczną przy loginie w ich profilu. Mamy nadzieję, że ta opcja ułatwi Wam prowadzenie dyskusji i komunikację w mikroblogach.

Ponadto zaktualizowaliśmy też algorytm obliczający pozycję w rankingu. Poprzedni miał już dwa lata i nie uwzględniał wielu aktywności, dostępnych dzięki opcjom wprowadzonym w późniejszym czasie. Nowy ranking zdecydowanie lepiej oddaje faktyczną pozycję użytkownika w serwisie.
  • 151
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maciejkiner: podejrzewam, że ten argument padnie, ale nie chciałem uprzedzać.

Zatem.

1. Tym, którym zależy na rankingu i starają się go poprawić, tylko by to trochę pomogło, a reszta i tak nie jest zainteresowana. Sama znajomość algorytmu nie premiuje, trzeba dołożyć do tego własną pracę, a algorytm tylko lepiej ją
  • Odpowiedz
Nowy algorytm chyba lepiej punktuje komentarze, bo to praktycznie niemalże cała moja obecna aktywność, a jestem teraz względnie dość wysoko (216, ~200↑).
  • Odpowiedz
@wyszczekany_pingwin: w ten sam sposob moglbys argumentowac koniecznosc ujawnienia algorytmu wykopywania/zakopywania. Sa pewne rzeczy, ktore lepiej, zeby zostaly tajemnica - wykop to nie open source. Co innego dobre rady na temat funkcjonalnosci, a co innego podsuwanie nam "gotowych algorytmow" - nie brak tez takich przypadkow, ze ktos pisze "przeciez to jedno zapytanie SQL" nie majac zielonego pojecia w jaki sposob dziala aplikacja...
  • Odpowiedz
@wykop: conajmniej spieprzyliście. Kolor bordowy dla tysiąca userów to najgorszy idiotyzm jaki widziałem od ~roku na wykopie, kombinujecie aż przekombinujecie, główna jest coraz bardziej gówn(ian)a, a userów banujecie za krytyczne opinie czy niecenzuralne komentarze które kiedyś były normą i nikomu nie przeszkadzały.
  • Odpowiedz
@maciejkiner: zgłoszę to tutaj, bo nie chce zaczynać nowego wątku(taki mały chochlik):

jak w widoku rankingu mamy poszczególnego użytkownika to jeśli klikniemy w pozycję "obserwujących(x)" to nie przenosi nas do strony obserwujących tylko do zakładki "akcje" w profilu.
  • Odpowiedz
@wykop: no to pięknie namieszaliście ostatnimi dniami byłem bardzo aktywny zajmowałem 98miejsce w rankingu a teraz spadłem na 121 mimo tego że dodaje znaleziska dostają się na główną pisze komenatrze.. dziwne no ale cóż trzeba walczyć dalej :)
  • Odpowiedz
Zabawne... ja mam identyczną pozycję jak wczoraj. Ale może jeszcze się nie zaktualizował i zaraz polecę 2000 miejsc w dół/górę, jak inni :)
  • Odpowiedz
Kropka może być fajna, w końcu wiadomo, czy można od kogoś oczekiwać szybkiej riposty, czy można raczej iść spać :) Nowy algorytm zaprawdę jest tajemniczy - podskoczyłem o ponad 400 miejsc w rankingu? WTF? Ja rozumiem, że podawanie go nie ma sensu, ale parę słów na temat tych przetasowań chyba by się należało dla oczyszczenia atmosfery. Choćby w stylu: "obecnie bardziej brana pod uwagę jest aktywność w komentowaniu znalezisk, niż wykopywaniu i
  • Odpowiedz
@wykop: W szoku byłem jak zobaczyłem, że skoczyłem z miejsca ~90 na 30 :) Teraz to już mogę spokojnie wyrywać na to laski.
  • Odpowiedz