Wpis z mikrobloga

Od czego zależy gęstość liquidu? Od bazy 0 mg, czy od bazy 18 mg? Chodzi o to, że dużo szybciej mi się traci liquid, widać też, że obracając ijustem, płyn przemieszcza się po pojemniku dużo szybciej, czasem zdarza mu się lekko wyciec. Za każdym razem korzystam z tych samych baz, ale tym razem dałem inne proporcje i zastanawiam się, która z baz mogła spowodować to, że liquid jest taki rzadki. Nie pamiętam różnic w proporcjach, bo pierwszy liquid robił mi kolega, a drugi (ten mało gęsty) robiłem sobie już sam. Uczę się wciąż robić liquidy. Wszystko zamawiam z e-dym

#epapierosy
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@von_Schuttenbach gęstość (a raczej lepkość) lq zależna jest od ilości gliceryny. Zamiast robić na gotowych bazach, kup sobie glikol, gliceryne i jak najmocniejszą bazę i z tych składników rób. Ja np robię dla siebie lq o mocy 3.6mg w proporcjach 70/30 gliceryna/glikol ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Given:
wiesz, średnio mam czasu na bawienie się z gliceryną i glikolem :D myślałem po prostu mieszać zerówkę z osiemnastką... kumpel tak mi zrobił raz normalny liquid. Czy mała lepkość mojego liquidu może wynikać z tego, że dostało się trochę wody podczas mycia buteleczki?
  • Odpowiedz
wiesz, średnio mam czasu na bawienie się z gliceryną i glikolem :D

@von_Schuttenbach: to nie jest czasochłonne, potrzebujesz gliceryny i glikolu z allegro, miarki kuchennej z podziałką co 25ml najlepiej(ja używam 200ml, kosztowała ze 4 zł), wiaderka/dzbanka/dużego słoika i windowsowego kalkulatora
ostatnio robiłem 1.25L i zajęło mi to z kwadrans a mam spokój na dwa czy trzy miesiące
  • Odpowiedz