Wpis z mikrobloga

#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #dieta

Szybkie i proste źrodła węglowodanów z marketów.

Znacie jakies ciasteczka lub sucharki (i nie tylko), w miarę zdrowe ktore mogłyby stanowić dobre zródło na dobicie węglowodanów. Mało tłuszczu, mała objętość, niska cena. Smaczne. To najważniejsze kategorie.

Podam kilka ktore ja mam w zanadrzu:

Suchary SU-1 - #!$%@? skład ale bardzi tanie i zajmują mała miejsca. Szkoda że nie moga zrobić normalnego składu.

Misura Dolcesenza - tosty/sucharki bez dodatku cukru,bez oleju palmowego
Duża objętość opakowania, ale w innychc kategoriach sa to kozaki. Ja trzymam sobie je w aucie i w pracy pod ręka :)

Ogolnie tez inne produkty mistura. Niektóre sa akceptowalne cenowo. Nie maja #!$%@? tłuszczu palmowego. Gdy ktos je mało tłuszczy to powinien zwracać uwagę na ich jakość.

To te ktore od niedawna uzywam. Muszę przejść sie na zakupy i dokładnie obejrzeć etykiety. Mam juz dosyć żarcia 200gram ryżu z pojemnika bo ludzie sie patrzą na mnie jak na jakiegoś jaskiniowca. To sa porcje dla czterech normalnych ludzi, a jak niektórzy skojarzą ze takie cos jem dwa razy dziennie w pracy to maja miny WTF.
Dlatego dopycham sie ciasteczkami jak nikt nie widzi xD
Problem w tym ze mało takich śmieci moge jeść bo muszę oszczędnie podchodzić do tłuszczu w diecie bo #!$%@? mi wyniki i trawienie.
  • 10
  • Odpowiedz
@urak666:
Mniejsza objętość posiłków, brak wzdęć, brak "sugar crawings ", dłuższe okresy sytości.
Spróbuj, masz jakieś 1 do 10 szans, że jesteś mutant i low carb na ciebie nie zadziała.
  • Odpowiedz
  • 0
@ChoNoTu: nie chodzi o dobijanie tylko o to ze chce ograniczyć węgle ktore spożywam w "głównych" posiłkach ze względu na objętość posiłków oraz czas spożywania.

Owoce sa spoko ale przekraczam juz fruktozę według mojego kalkulatora. Z owoców jem głownie ananasa, banany, kiwi i jabłka.

Jem około 500-550 gram węglowodanów w
  • Odpowiedz
  • 0
@ponuraszafa: całkiem niezłe. Maja troche oleju palmowego, ale na pewno spróbuje.

Osoby ktore spożywają bardzo dużo węglowodanów niech lepiej robia sobie raz na 3-6 miesięcy krzywa cukrowa i insulinowa. Nie ma co ukrywać ze węglowodany nie sa zbyt zdrowe, ale najłatwiej dzieki nim transportować białko do mięśni i minimalizować katabolicznych gdy ktos ma szybka przemianę materii. Pobudzają tez apetyt.

Ja np jedząc tyle węgli jestem co max 4h głodny tak
  • Odpowiedz
@PierDacze: najlepsze źródło węgli z supermarketu to paluszki. Mąka, woda, olej, sól. Jakieś 70g węgli 10g tłuszczy 10g białka (z głowy ci to piszę ale coś koło tego).
  • Odpowiedz
@PierDacze: paluszki, można z sezamem jak się nie chce tyle soli w diecie. Najlepsze makro z tego co kiedyś patrzyłem, coś koło 70g węgli, 10g tłuszczu. Skład to była mąka, sezam, olej rzepakowy, sól i coś tam jeszcze.
Czipsy tortilla też spoko, ale już więcej tłuszczu. Skład to tam była mąka/kaszka kukurydziana ~80%, olej słonecznikowy ~20%, sól. Krakersy takie słone też mąka, olej rzepakowy, tutaj też coś koło 20% tłuszczu,
  • Odpowiedz