Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +283
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
Szybkie i proste źrodła węglowodanów z marketów.
Znacie jakies ciasteczka lub sucharki (i nie tylko), w miarę zdrowe ktore mogłyby stanowić dobre zródło na dobicie węglowodanów. Mało tłuszczu, mała objętość, niska cena. Smaczne. To najważniejsze kategorie.
Podam kilka ktore ja mam w zanadrzu:
Suchary SU-1 - #!$%@? skład ale bardzi tanie i zajmują mała miejsca. Szkoda że nie moga zrobić normalnego składu.
Misura Dolcesenza - tosty/sucharki bez dodatku cukru,bez oleju palmowego
Duża objętość opakowania, ale w innychc kategoriach sa to kozaki. Ja trzymam sobie je w aucie i w pracy pod ręka :)
Ogolnie tez inne produkty mistura. Niektóre sa akceptowalne cenowo. Nie maja #!$%@? tłuszczu palmowego. Gdy ktos je mało tłuszczy to powinien zwracać uwagę na ich jakość.
To te ktore od niedawna uzywam. Muszę przejść sie na zakupy i dokładnie obejrzeć etykiety. Mam juz dosyć żarcia 200gram ryżu z pojemnika bo ludzie sie patrzą na mnie jak na jakiegoś jaskiniowca. To sa porcje dla czterech normalnych ludzi, a jak niektórzy skojarzą ze takie cos jem dwa razy dziennie w pracy to maja miny WTF.
Dlatego dopycham sie ciasteczkami jak nikt nie widzi xD
Problem w tym ze mało takich śmieci moge jeść bo muszę oszczędnie podchodzić do tłuszczu w diecie bo #!$%@? mi wyniki i trawienie.
Rzuć węgle i idź low carb.
Mniejsza objętość posiłków, brak wzdęć, brak "sugar crawings ", dłuższe okresy sytości.
Spróbuj, masz jakieś 1 do 10 szans, że jesteś mutant i low carb na ciebie nie zadziała.
Owoce sa spoko ale przekraczam juz fruktozę według mojego kalkulatora. Z owoców jem głownie ananasa, banany, kiwi i jabłka.
Jem około 500-550 gram węglowodanów w
Osoby ktore spożywają bardzo dużo węglowodanów niech lepiej robia sobie raz na 3-6 miesięcy krzywa cukrowa i insulinowa. Nie ma co ukrywać ze węglowodany nie sa zbyt zdrowe, ale najłatwiej dzieki nim transportować białko do mięśni i minimalizować katabolicznych gdy ktos ma szybka przemianę materii. Pobudzają tez apetyt.
Ja np jedząc tyle węgli jestem co max 4h głodny tak
Czipsy tortilla też spoko, ale już więcej tłuszczu. Skład to tam była mąka/kaszka kukurydziana ~80%, olej słonecznikowy ~20%, sól. Krakersy takie słone też mąka, olej rzepakowy, tutaj też coś koło 20% tłuszczu,