Wpis z mikrobloga

Skąd wynika ta niechęć do #furia? Znawcą BM bym się nigdy nie nazwał, ale muzycznie mi bardzo pasują. Jeśli chodzi o teksty to sporo zespół warstwą tekstową nie grzeszy (bee bee Szatan, bee bee płynie krew), ale jakoś to przy Furii ludzie tu wypisują o hipsteriadzie. Może kwestia tłumaczenia? Bo jak się niektóre angielskie teksty przetłumaczy to też można się posikać ze śmiechu.

Ktoś, coś?

#metal #blackmetal
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Też się spotkałem z taką opinią. Prawdopodobnie wynika to z tego że nie jest to klasyczny black metal i ich zdaniem nie jest "trve". Jesień milczy luty jest jedną z moich ulubionych płyt i nie do końca rozumiem taką opinię. Jak każdy zespół grałby tak samo to byłoby nudno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TwigTechnology: No właśnie, co to znaczy robią "przekombinowaną hipsteriadę"? Jeszcze jakby definiowali się jako "trve norge svart metall", ale przecież oni jakby odchodzą od tej typowej i oklepanej konwencji. Widać nie jestem tradycjonalistą ;)
  • Odpowiedz
@AvantaR: Jak dla mnie Furia i Nihil sam w sobie zawsze będą tak true, jak tylko się da. W------e w zdanie innych ludzi, schodzimy pod ziemie i grzebiemy się we własnym gównie. A jeśli chodzi o warstwę tekstową, to akurat ona jest całkiem ciekawa, tylko podana w takiej formie, że dla niektórych może to być grafomania. W każdym razie Grudzień za Grudniem to jak dla mnie, jak to się mówi,
  • Odpowiedz
@AvantaR: właśnie hipsteriada zaczęła się już w trakcie Marzanny, ludziom nie podobała się postępująca grafomania Nihila. Mnie osobiście również; Nocel jest średni, ale słuchalny, natomiast wszystko później jest totalną tragedią.

• Odpowiedz