Aktywne Wpisy
Anonim5 +36
niebadzogrem +2
Hej #hydraulika #remontujzwykopem czy profesjonaliści mają jakieś gumowe nasadki na klucze by nie obrysować baterii/rurek ?
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mojego kranu nie szkoda ale jakbym miał jakiś lepsiejszy to by mi żal było po dokręceniu xD
Mogę dodatkowo prosić o jakieś tipy?
#gry #pomoc #factorio
@foxbond: czemu akurat 3-5? Ja mam ustawione bloki po 8 chyba i dają radę (po 3 niebieskie insertery na laba) jak na schemacie picrel
@foxbond: zazwyczaj mam dużą nadprodukcję buteleczek - przed złączeniem taśm mam zawsze dużą skrzynkę buforującą nadmiar ;)
jakis czas temu poznałem uroki sieci sterujących i teraz jak mam jednak za dużo, to automatycznie odłącza się zasilanie na bloku produkującym konkretny kolor buteleczek.
Ja osobiście robie chainy maks po 3, gdzie do pierwszego jest stack inserter łapiacy po 6, kolejny łapie 4, a nastepny 2 (tu juz fast inserter ;p).
Zresztą o czym my tu mowimy, powinny być tasmy do każdego laba lub skrzynki + boty i cała okolica usrana beaconami xD
ale bekony to dopiero w endgamie niestety
( https://mods.factorio.com/mods/Danielv123/clusterio )
Czyli masz cały jeden serwer dedykowany do zielonych układów, inny do czerwonych, z 5 serwerów do Irona (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
o----a.gif