Aktywne Wpisy

TomgTp +36
Piję kawę i sram. 2w1 perfekcyjne( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file7154624144586858124
Pobierz
danielinho +95
Dzień dobry. Witam w tak pięknie zapowiadającym się dniu. Standardowo trzeźwi dają plusy, a najebusy śpią dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pora w drogę do najbliższej komisji wyborczej. Zachęcam wszystkich uprawnionych do głosowania o udział w wyborach bez względu na stronę polityczną której się trzymają.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli😉
Pora w drogę do najbliższej komisji wyborczej. Zachęcam wszystkich uprawnionych do głosowania o udział w wyborach bez względu na stronę polityczną której się trzymają.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli😉
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#praca #bezrobocie #pracbaza #porady
źródło: comment_7meXmvLXg4n5REVvJKAUh6eVgJBbTYzv.jpg
PobierzTeraz wymyśliłem sobie, że wyemigruję do Zgorzelca przy granicy Niemiec i stamtąd będę jeździł *kontenerami* do Frostu. W urzędzie powiedziano mi, że aby dostać bon, to oni muszą nie mieć ofert na stanowisko na jakie aplikuję. Jak mówię, że szukam pracy jako kierowca w transporcie kontenerów morskich, to przedstawiają mi ofertę na kierowcę kuriera w Poczcie czy kierowcę ciężarówki z kostką brukową.
Art. 66n. (strona 80 w dokumencie PDF)
http://psz.praca.gov.pl/documents/10240/120290/Dz.U.18.1265.pdf/298e14d3-5c50-45e3-890d-6f1b881c2bf1?t=1530534414671
Pytanko, bo właśnie dzwonili do mnie z nowej pracy odleglej o 300 km.
Co wpisaliscie w uzasadnieniu aby dostać pełna kwote?
Patrzę na rynek wynajmu to w tej mieścinie gdzie ide mieszkać, jest jedna oferta za 800 PLN.
Ja osobiście będę mieszkał na działce i w domku który dostaje w spadku dziewczyna, wiec nie
Napisałem tam coś w stylu, że pieniądze te pomogą mi w starcie w nowym mieście, w urządzeniu się, przeżyciu pierwszego miesiąca do znalezienia pracy itp.
@cocieboli: Możesz odpisać, ile u Ciebie trwało rozpatrzenie?
@Yeezy: w uzasadnieniu, które wypełniała kobitka z PUP a ja jej mowilem, wpisalem jakieś totalne bzdety. Dlatego ze bon skierowany jest do ludzi, którzy w swoim miejscu nie mogą znaleźć zatrudnienia. Dla mnie jednak jakieś oferty były, więc musiałem cisnąć glupoty ze chce
@Zielone_Jabuszko_Rosnie_Sobie: U mnie we wniosku nie było żadnego pola na datę podpisania umowy, tylko na moje dane. Widać co urząd, to inny wniosek.
@cocieboli: A nie jest tak, że trzeba najpierw być zarejestrowanym w urzedzie przez minimum 3 miesiące?
Ogolnie mieszkam na wsi, obok mam miasto z około 40 tysięczną ludnością i chce gdzieś dalej wypierniczyć, bo raz ze nie ma tu życia, 2 nie chce mieszkac z rodzicami a 3 ta ich oferta to gownofirma, ktora ciągle wstawia tam swoje ogłoszenie,