Wpis z mikrobloga

• 3
Jakie polecacie laptopy do programów Autodeska? Głównie AutoCAD, Fusion 360, za miesiąc dojdzie mi jeszcze Inventor.

Wymagania, które są wypisane na ich stronie to śmiech na sali i wg nich moje dwa komputery powinny śmigać a tak nie jest. Z tego co widzę to główną rolę gra jakiś mocniejszy procesor. Szukałam głównie z i7-8550U i i7-7700HQ, i5-7300HQ.

#autodesk #autocad #fusion360 #inventor #pytanie #kiciochpyta
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Siaa: Jeśli nie interesują cie jakieś skomplikowane wizualizacje 3D, jakiś bardziej zaawansowany cam to raczej wymagań wielkich nie ma, na sprzęcie się zbytnio nie znam, ale jak zacząłem robić cama i trochę wizualizacji, to musiałemi zmienić sprzęt, głównie chodziło o możliwości chłodzenia, więc unikałbym laptopów typu slim, a tak to po prostu mocna karta graficzna, dużo ramu i chyba starczy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@catsky A jakieś konkrety? Masz laptopa czy działasz na stacjonarnym? Gdzieś widziałam fora zagraniczne, gdzie ludzie po prostu pytają o konkretne laptopy i śmieją się z wymagań na stronie Autodeska xD
  • Odpowiedz
@Siaa: Bo autodesk podaje jakieś dane z czapy, one chyba mają tylko informować z jakims sprzętem w ogóle da się coś robić, ale wiadomo jak to potem wygląda. W domu pracuje na laptopie z podłączonym większym monitorem, ale często muszę gdzieś z nim chodzić, więc dlatego laptop. Miałem jakiegoś całkiem niezłego asusa, ale miał obudowę typu slim i o ile z parametrami podzespołów jakoś tam wyrabiał, to niestety gotował się
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@catsky Autodesk podaje takie dane żeby tylko się program uruchomił, o zrobieniu czegokolwiek nie ma mowy... Na moim najmniejszym lapku (też budowa typu slim) Kruger&Matz explore 1401 praca jest męczarnią, nawet linie mi wywala w kosmos jak się zawiesi xD A potem szukaj wiatru w polu xD Poszukam informacji o tym Twoim Dellu (z tego co widzę to ma parę lat, ale był to sprzęt z górnej półki) lub znajdę coś
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@TheFlash Nie lubię kobiecych telefonów, laptopów itp. Lubię męskie komputery, telefony i samochody także trafiłeś ( ͡º ͜ʖ͡º) Dziękuję za pomoc, wezmę pod uwagę :-) Mocna karta graficzna mnie przekonuje ( )
  • Odpowiedz
@Siaa: a bo ja wiem, poza tym to już starsza seria i go nie kupisz, no chyba że gdy sam sprzedam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mam pojęcia szczerze, pewnie jakieś benchmarki na necie są
  • Odpowiedz