Aktywne Wpisy
mrocznegacie +1766
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Retoryk +94
Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego przepisu na pieczone panzerotti z szynką i mozzarellą, który obiecałem wam w zeszłym tygodniu.
Przepis bazuje na cieście do pizzy, który publikowałem jakiś czas temu (dodany w powiązanych). We wkładzie niekoniecznie musicie używać szynki i mozzarelli, chociaż ta wariacja jest chyba najczęściej spotykana na włoskich ulicach. Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi wrażeniami oraz zdjęciami po przygotowaniu tego dania!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi co do przepisu to śmiało pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Na zdjęciu pizza margherita w stylu neapolitańskim. W przyszłym tygodniu przedstawię wam artykuł o tym jak piec pizzę w domu, tak aby była zbliżona do tej którą możemy dostać w pizzerii. Osoby, które chcą żeby zawołać ich do następnego przepisu oraz aby wołać ich do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej Osoby, które już są na liście nie muszą plusować tego komentarza, bo już na niej są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W kolejnych odcinkach chciałbym zająć się tematem sosu do pizzy, tiramisu i kilkoma innymi włoskimi przepisami. Jeśli macie jakieś pomysły lub sugestie na kolejne dania to piszcie śmiało w komentarzach lub na priv.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
@Slonx: jestem mocno zawiedziony, bo nie tylko pokiełbasiłeś, ale zachowałeś się bardzo nieelegancko i niewłaściwie, atakując @MG78. Czytałeś dokument, który przytoczyłeś?
Czy o tym
@Slonx: dopóki OP nie użył zastrzeżonej nazwy "Pizza Napoletana" a jedynie pizza neapolitańska, jej skład i sposób przyrządzania zależy jedynie od @MG78. Nie od jakichkolwiek wytycznych. Czyżbyś tego nie zrozumiał? I upierał się, że Ty jednak wiesz lepiej, jak ją przyrządzić? Przeczytaj raz jeszcze swoje wypowiedzi w tym wątku, zrozum je i przeproś. Mniej buty w
Nie, dopóki OP używa przetłumaczonej na język polski nazwy, dopóty powinien stosować się do
@Slonx: ale wiesz, że pizze neapolitańskie (nie Napoletana) różnią się w zależności od pizzerii, miasta, państwa czy kontynentu? Ze względu na lokalne składniki, sposób przyrządzania, doświadczenie kucharza?
I nagle Ty, cały na biało...
PS. Co do wstawek pozawątkowych, gratuluję.
Pewnie, majonez też gdzie indziej przestaje być emulgowanym jajkiem z tłuszczem, a musztarda kremem z
@Slonx: wołam ostatni raz, potem lecisz na listę ignorowanych, żeby mnie nie kusiło prostowanie Twoich głupich wpisów.