Wpis z mikrobloga

Hej,

Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego przepisu na pieczone panzerotti z szynką i mozzarellą, który obiecałem wam w zeszłym tygodniu.

Przepis bazuje na cieście do pizzy, który publikowałem jakiś czas temu (dodany w powiązanych). We wkładzie niekoniecznie musicie używać szynki i mozzarelli, chociaż ta wariacja jest chyba najczęściej spotykana na włoskich ulicach. Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi wrażeniami oraz zdjęciami po przygotowaniu tego dania!

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi co do przepisu to śmiało pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

Na zdjęciu pizza margherita w stylu neapolitańskim. W przyszłym tygodniu przedstawię wam artykuł o tym jak piec pizzę w domu, tak aby była zbliżona do tej którą możemy dostać w pizzerii. Osoby, które chcą żeby zawołać ich do następnego przepisu oraz aby wołać ich do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej Osoby, które już są na liście nie muszą plusować tego komentarza, bo już na niej są ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W kolejnych odcinkach chciałbym zająć się tematem sosu do pizzy, tiramisu i kilkoma innymi włoskimi przepisami. Jeśli macie jakieś pomysły lub sugestie na kolejne dania to piszcie śmiało w komentarzach lub na priv.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
MG78 - Hej, 

Dziś zapraszam do zapoznania się i wykopywania mojego najnowszego prz...

źródło: comment_BjyWRnDfXxsXAXXu96gLB89G8cN75po0.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powinieneś być zawiedziony z tego powodu, że napisałem, że AVPN jest instytucją kontrolną, a w rzeczywistości coś pokiełbasiłem, bo nie jest.


@Slonx: jestem mocno zawiedziony, bo nie tylko pokiełbasiłeś, ale zachowałeś się bardzo nieelegancko i niewłaściwie, atakując @MG78. Czytałeś dokument, który przytoczyłeś?

3. SPECYFIKACJA PRODUKTU

3.1.
  • Odpowiedz
OP wprowadza ludzi w błąd i bezczelnie się do tego nie przyznaje,


@Slonx: dopóki OP nie użył zastrzeżonej nazwy "Pizza Napoletana" a jedynie pizza neapolitańska, jej skład i sposób przyrządzania zależy jedynie od @MG78. Nie od jakichkolwiek wytycznych. Czyżbyś tego nie zrozumiał? I upierał się, że Ty jednak wiesz lepiej, jak ją przyrządzić? Przeczytaj raz jeszcze swoje wypowiedzi w tym wątku, zrozum je i przeproś. Mniej buty w
  • Odpowiedz
@Nieszkodnik:

dopóki OP nie użył zastrzeżonej nazwy "Pizza Napoletana" a jedynie pizza neapolitańska, jej skład i sposób przyrządzania zależy jedynie od @MG78.


Nie, dopóki OP używa przetłumaczonej na język polski nazwy, dopóty powinien stosować się do
  • Odpowiedz
Nie, dopóki OP używa przetłumaczonej na język polski nazwy, dopóty powinien stosować się do ogólnego rozumienia pojęcia.


@Slonx: ale wiesz, że pizze neapolitańskie (nie Napoletana) różnią się w zależności od pizzerii, miasta, państwa czy kontynentu? Ze względu na lokalne składniki, sposób przyrządzania, doświadczenie kucharza?
I nagle Ty, cały na biało...

PS. Co do wstawek pozawątkowych, gratuluję.
  • Odpowiedz
@Nieszkodnik:

ale wiesz, że pizze neapolitańskie (nie Napoletana) różnią się w zależności od pizzerii, miasta, państwa czy kontynentu?


Pewnie, majonez też gdzie indziej przestaje być emulgowanym jajkiem z tłuszczem, a musztarda kremem z
  • Odpowiedz
Życzenia tego typu od kogoś, kto uważa, że można wychować u kogoś orientację seksualną, tylko mnie bawią.


@Slonx: wołam ostatni raz, potem lecisz na listę ignorowanych, żeby mnie nie kusiło prostowanie Twoich głupich wpisów.

W praktyce wielu naukowców stawia hipotezę, że orientacja homoseksualna bierze swój początek z pewnego układu czynników biologicznych i środowiskowych. Przykładowo kiedy zapytano Deana Hamera, badacza tzw. "genu homoseksualnego", czy homoseksualizm jest zakorzeniony jedynie w wymiarze biologicznym,
  • Odpowiedz
  • 0
@MG78 wyjąłem dzień wcześniej, czekało sobie w lodówce i nawet tam urosło jeszcze, na 30min przed wałkowaniem wyjąłem żeby się ogrzało do temperatury pokojowej
  • Odpowiedz