Aktywne Wpisy
KingaM +23
15 lat na wykopie, tysiące rozmow z mireczkami, a dobrze rokowało i robiło to jedynie paru, z czego 90% na wykopie już nie pisze i ciągle znajomość się urywa przez ghosting, nie wiem co jest ze mną nie tak, wcale nie przedłużam i sama wychodzę z propozycją spotkania ale najczęściej do niego nie dochodzi
#randkujzwykopem ktos powie że wybrzydzam za mocno,że hipergamiczna ze mnie bestia, że każdy ma wady sratatatata...BZDURA! Są róże
#randkujzwykopem ktos powie że wybrzydzam za mocno,że hipergamiczna ze mnie bestia, że każdy ma wady sratatatata...BZDURA! Są róże
onucoutkajpysk +111
Ah już nie mogę się doczekać jak Donald Tusk powróci do ilości ministrów, viceministrów oraz innych stanowisk do poziomu z roku 2015. Obniży także wydatki na KPRM, to poziomu sprzed rzadów PiSu.
Bo obniży prawda? Bo powróci prawda?
Jasne.
Jedyne co zobaczymy to fikołki poewskich fanatyków, ktorzy usprawiedliwia każde kłamstwo swojego rudego idola.
Dla dzieci nie będzie pieniędzy.
Ale dla polityków POKO CZOKO zawsze się posadki dobrze płarne znajdą. Brak stanowiska? To
Bo obniży prawda? Bo powróci prawda?
Jasne.
Jedyne co zobaczymy to fikołki poewskich fanatyków, ktorzy usprawiedliwia każde kłamstwo swojego rudego idola.
Dla dzieci nie będzie pieniędzy.
Ale dla polityków POKO CZOKO zawsze się posadki dobrze płarne znajdą. Brak stanowiska? To
tzn. ze co maks 3 pietra lub 2 pietra i poddasze użytkowe i tyle?
przeciez kondygnacji - należy przez to rozumieć poziomą nadziemną lub podziemną część budynku, zawartą pomiędzy powierzchnią posadzki na stropie lub najwyżej położonej warstwy podłogowej na gruncie a powierzchnią posadzki na stropie bądź warstwy lub warstwy osłaniającej izolację cieplną stropu, znajdującego się nad tą częścią budynku, przy czym za kondygnację uważa się także poddasze z pomieszczeniami przeznaczonymi na pobyt ludzi oraz poziomą część budynku stanowiącą przestrzeń na urządzenia techniczne, mającą średnią wysokość w świetle większą niż 2 m; za kondygnację nie uznaje się nadbudówek ponad dachem, takich jak maszynownia dźwigu, centrala wentylacyjna, klimatyzacyjna lub kotłownia centrala klimatyzacyjna, obudowa wyjścia z klatki schodowej, kotłownia lub inne pomieszczenia techniczne
co jezeli przyjmnie sie że kondygnacja jest ALBO nieużytkowa ALBO ma 1,99 metra ? to czy oba warunki muszą być łącznie aby to przeszło jako 3 kondygnacje plus takie "poddasze"?
#architektura #ciekawostki #nieruchomosci #polska #urbanistyka #mieszkanie
#budownictwo
to jest chyba w tej wyzej definicji kondygnacji..
ale ludzie tak robia
Ja 2 lata temu szukałem ostro działki pod inwestycje i obadałem z 50 planów miejscowych i to co oni tam czasem wypisują to... ;) Na pewno nie warto zaczynać od niuansów definicji budowlanych, bo te plany uchwalają wąsate janusze i nie zawsze ogarniają.
1. Kondygnacja to kondygnacja bez znaczenia czy użytkowa czy nie.
2. Na pewno w warunkach masz jeszcze zapis o kącie nachylenia dachu i na pewno jest określony jako stromy. Ta średnia wysokość Ci nie wyjdzie chyba (jak wyjdzie, to wyślij proszę przekrój tej chaty).
3. Czy sprawdziłeś jaką maksymalną wysokość może mieć ten budynek?
Tak, dobrze rozumiesz, że według zamierzeń planu tyle i nie więcej.
od dwóch dni obowiązują nowe warunki techniczne, "niby" bardziej klarowne, tam zerknij, bo chyba ww. definicje się pozmieniały, ale pewności nie mam, dopiero dzisiaj do pracy i do życia wróciłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@j777:
To zdanie jest dla mnie jakieś nielogiczne / nieprecyzyjne. Wg. mnie powinno brzmieć: budynek może mieć 3 kondygnacje nadziemne, w tym trzecia w poddaszu budynku.
Ale różnie to z zapisami w planie bywa. Szukaj osobnego punktu odnoszącego się do podpiwniczenia budynku.