Wpis z mikrobloga

Czasem siedzac przed monitorem ciezko jest zobaczyc, ze po drugiej stronie sa nie tylko bity, ale prawdziwi ludzie ze swoimi problemami. Dzis skontaktowala sie z nami policja po wpisie jednego z uzytkownikow, ktory opisywal chec samobojstwa. Czesto tego rodzaju wpisy sa fake’iem, ale w tym wypadku, dzieki czujnosci Wykopowiczow (ogromne podziekowania!), po ustaleniu adresu na podstawie podanego przez nas IP, patrol policji zdiagnozowal, ze rzeczywiscie istnialo duze zagrozenie zycia...

#wykop #zycie #wykoppomaga #policja
  • 153
temat poważny a informacji zero. Bez jaj. Ludzie oszukani przez jakąś firmę bardziej opisują sprawę a tu taki sukces a wy tylko dajecie info, że sprzedaliście IP z którego mogła korzystać dowolna osoba.
Jeśli uratowaliście komuś życie to szaczunek, ale wiemy tyle co i nic...
@Patologiczny_Klamca: Może adminem nie jestem, ale odpowiem - szansa na to jest niewielka jeśli nie żadna, ujawniając takie dane administracja ryzykuje, że mniej zrównoważeni użytkownicy zrobią delikwentowi doxxing i/lub zaczną mu wypisywać pomocne rzeczy typu 'kys'; do tego dochodzi odpowiedzialność prawna, nawet jeśli nie karna za pomówienie, to na pewno cywilna za wydanie takich danych i dopuszczenie tym samym do powyższego; plus mniej oficjalnie poskutkuje to ogólnym mniejszym zaufanim dla Wykopu
Wpisu już nie ma, ale jak ktoś jest ciekaw (profilaktycznie, na przyszłość, żeby wiedzieć kiedy zareagować) to tutaj webcache wpisu

@FRIX1988: Przestań powielać BREDNIE, #!$%@?.

Właśnie się dowiaduję z Wykopu, że powstrzymano mnie przed samobójstwem, gdy ja nawet nie miałem ostatnio żadnego kontaktu z policją.

http://www.wykop.pl/ramka/4082493/uzytkownicy-wykop-pl-powstrzymali-samobojce/

Co tu się #!$%@? dzieje

BY Patologiczny_Klamca.
@m__b: to musi być straszne uczucie być adminem portalu, gdzie większość to #!$%@? i potencjalni samobójcy. I zamiast zajmować się normalnym życiem trzeba a to wydać adres gościa który grozi rurką w silniku, a to takiego co chce się zabić, czy w końcu ćpuna za kierownicą. Wesoły wykop.
”A zabić chce się jeszcze od podstawówki, pół życia spędziłem chcąc się zabić. A żyje.”

@przypadek_szczegolny: nie chcesz się zabić. Gdybys chciał to byś to po prostu zrobił. Takie pitolenie jak twoje jest wołaniem o pomoc, albo co gorsza - o atencję.
Czesto tego rodzaju wpisy sa fake’iem, ale w tym wypadku, dzieki czujnosci Wykopowiczow (ogromne podziekowania!), po ustaleniu adresu na podstawie podanego przez nas IP, patrol policji zdiagnozowal, ze rzeczywiscie istnialo duze zagrozenie zycia...

@m__b: Och i teraz pewnie wszyscy zaangażowani (wykopki+moderacja+policja) sobie myślą, jacy są dobrzy i pomocni. Gówno prawda. Jeśli ktoś planuje samobójstwo to nie robi tego bo mu się nudzi. Do tego kroku prowadzi ciąg zdarzeń przyczynowo skutkowych, innymi