Wpis z mikrobloga

Czasem siedzac przed monitorem ciezko jest zobaczyc, ze po drugiej stronie sa nie tylko bity, ale prawdziwi ludzie ze swoimi problemami. Dzis skontaktowala sie z nami policja po wpisie jednego z uzytkownikow, ktory opisywal chec samobojstwa. Czesto tego rodzaju wpisy sa fake’iem, ale w tym wypadku, dzieki czujnosci Wykopowiczow (ogromne podziekowania!), po ustaleniu adresu na podstawie podanego przez nas IP, patrol policji zdiagnozowal, ze rzeczywiscie istnialo duze zagrozenie zycia...

#wykop #zycie #wykoppomaga #policja
  • 153
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@silentpl:

Mnóstwo dzieciaków i nastolatków każdego wieczoru/nocy pisze na mirko jak im smutno/depresja itp szukając rady lub uwagi branie duszy.

dzieciakow i nastolatkow

aha. Milo byc dzieckiem z siwymi wlosami
  • Odpowiedz
@m__b: Dlatego czasem jak się zapomnę i napiszę na mirko coś o swoim beznadziejnym życiu i planowym samobójstwie to usuwam ze strachu prze bagietami. Dzięki Pan Białek
  • Odpowiedz
@przypadek_szczegolny jeśli maszsiwe włosy (jesteś dorosły) I piszesz na mirko że myślisz o samobójstwie to coś jest naprawdę nie tak. Dorośli bardziej zdają sobie sprawę z tego że w takich sytuacjach trzeba iść to psychoanalityka i rozwiązać problem. Młodzi rzadko maja hart ducha, odwagę i pieniądze aby sobie na to pozwolić.
  • Odpowiedz
@m__b: Kiedyś zgłosiłem wpis, ale z racji sytuacji nie mam możliwości zdobycia większej ilości informacji - miejmy nadzieję, że też się udało pomóc albo chociaż uświadomić w tym, że to był słaby żart. (sytuacja zgłoszona przeze mnie to ~2015 rok). :)
  • Odpowiedz