Aktywne Wpisy

heheszek +83
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania

menelf +5
panowie bo my tak sobie tutaj siedzimy od wielu wielu lat, a wy się mi jeszcze nie przedstawiliście

jak zrobić, aby moduł angulara był globalny (jeden na aplikację - tak się w ogolę robi?)?
powiedzmy, ze moja główna strona składa się z trzech view z osobną logiką, ale zależą od siebie i chciałem przekazywać pomiędzy nimi wartości
zaimplementowałem sobie pierwsze menu z view w html.erb z angularem w pliku js i controllerem rb - moduł angulara zdeklarowałem w js a ng-app="gromwellapp" w tegu html tego pliku
teraz chcialem przeniesc deklaracje tak aby 'var app = angular.module('gromwellapp', []);' było dla tych trzech view i każdy sobie stworzył controller korzystając z 'app'
znalazlem nawet jak ktos to robi https://medium.com/@connorleech/add-angular-js-to-ruby-on-rails-app-8be2104e1238
dodając te rzeczy do app/assets/javascripts/application.js i app/views/layouts/application.html.erb
ale no kurnia zrobiłem tak jak pisze i za cholere nie moge uzyc zmiennej 'app' w innym pliku niz application.js
co mogłem pominąć? czy chociaz w teorii moje rozumowanie jest prawidlowe? można jakoś inaczej przekazywać dane pomiedzy trzema controllerami angulara? będę wdzięczny za każdą pomoc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ruby #rubyonrails #angularjs
źródło: comment_YPgqaqV8TOORKFlMsSyMcJYHG2OXxmW9.jpg
Pobierz