Wpis z mikrobloga

Eh k---a koniec 2017 roku a na linuxie zeby odpalic wifi intelowe dalej trzeba jakies magie robić, k---a.

Za kazdym razem jak reinstaluje tego kompa to przypominam sobie po co mam maca xD

#linux #thinkpad #zalesie
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@e_mati: Tak, dlatego Google szpieguje wszystkich. Taka forma upośledzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Za to wszyscy wolnościowcy korzystają z Linuksa (lub innych FLOSS systemów), przypadek? Nie sądzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chociaż mają specjalne wersje Thinkpadów bez śmiesznych wifi intela
  • Odpowiedz
@e_mati:

Eh k---a koniec 2017 roku a na linuxie zeby odpalic wifi intelowe dalej trzeba jakies magie robić, k---a.

Chyba twoje wifi intelowe. Nigdy się nie spotkałem z problemem wifi intela na linuskie. Albo masz za nową kartę (co jest wątpliwe i jeśli już to wina intela) albo masz za starą kartę (co też jest wątpliwe i też jest to wina intela podobnie jak ze starymi driverami pod GPU)
  • Odpowiedz
@e_mati: Albo wydaje ci się, że masz. Pentesterzy chyba ciągle używają Atherosów, bo nie mają ograniczeń
PS. Wolnościowcy zresztą też
  • Odpowiedz
@fervi: Nie udaje mi się, mam Asusa ac87u czy coś takiego. Poza tym po pierwsze na Macu działa normalnie, a po drugie to znany problem z driverami. A atherosa nie użyje bo laptop ma whiteliste sprzetu
  • Odpowiedz
A atherosa nie użyje bo laptop ma whiteliste sprzetu

@e_mati: Najgorszy rak w świecie informatyki ( ͡° ʖ̯ ͡°) Powinni napierdzielać ludzi za takie pomysły.
  • Odpowiedz