Wpis z mikrobloga

W sumie to jest dziwne. Czemu Maria i Józef nie kupili dziecku ubrań albo nie poszli do jakiejś innej gospody po tym jak dostali złoto i inne dary od trzech króli????

#dziwnerozkminy
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@Pippo: No to prawda, nawet nie jestem ochrzczony w kk, a przecież "Polak i nie katolik? Jak to tak?!". Przyzwyczaiłem się do bycia wrogiem ojczyzny już ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Piesa

bo nie jesteś prawdziwym Polakiem

To chyba miała być obelga w Twoją stronę, ale zastanawiam się, czy @Pippo nie zdisował się bardziej, jako że uważa się za "prawdziwego Polaka", co sugeruje jego wypowiedź xD chyba, że ja nie rozumiem istoty bycia "prawdziwym Polakiem" i tego, co to oznacza zarówno w praktyce, jak i teorii.

@graf_zero albo odwrotnie - Jezus to średniowieczna bajka dodana do historii o trzech królach,
  • Odpowiedz
  • 0
@JarzebinowyPedal: Czy ja wiem xD Urodziłem się w pl, mówię po polsku, więc Polakiem się czuję, ale nie przywiązuje do tego szczególnej uwagi, mogę być obywatelem świata xD
  • Odpowiedz
@Piesa o jakiejkolwiek, pozostawiam Ci dowolność interpretacji :P
Aaach, więc niechaj błogosławieństwo Twego pasterza spłynie na Ciebie niczym sos z talerza :3 niech gluten będzie sTobo XD
  • Odpowiedz
@JarzebinowyPedal: Nie no, to były takie odblaski, żeby w drodze do Egiptu ich żaden powóz nie potrącił. W takiej aureloli nocą super się światło odbija jak ktoś mrygnie długimi xD
  • Odpowiedz
@sweetbunny: Niestety wyobrażenie ludzkie na temat dziejów minionych jest raczej mierne. Józef był cieślą, podróżował celem zarejestrowania się w miejscu swego urodzenia. Tego nakazywało prawo rzymskie (Ius latinorum). Podkreślę, że cieśla wówczas to mniej więcej jak dzisiaj #programista15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fakt, że nocował w stajni/grocie można przypisać tylko temu, że właśnie był na tyle bogaty, że właściciel gospody uznał, że są ludzie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Piesa: no wlasnie tez czytalem ze sie bali aresztowania ale k---a mac czyste zloto jest stosunkowo latwe do podzielenia, jest zdecydowanie bardziej miekkie niz inne metale xD to sie kupy i d--y nie trzyma. Mogli przetopic jakas mala czesc powiedziec no elo maria miala naszyjnik po babci dej nam mieszkanie i jedzenie
  • Odpowiedz