Wpis z mikrobloga

No i zakłądasz że jak ty wszedłeś rok temu to wszyscy inni po tobie...

Gratuluję inwestycji jak wchodziłeś pakując siano w coś i nie wiedziałeś co cię może czekać

@escabor: A to to już zupełnie niczym nie poparte
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: Szkoda że widzisz w tym tylko istrument spekulacyjny pompowany bezsensownie.
Ludzie chcą btc, potrzebują btc i uważają że warto inwestować w tą genialną alternatywę dla państwowego oszukańczego systemu finansowego
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: tak samo to widze jak ty. choc dzis juz patrze przez pryzmat lightning network. to nie rozumiem czemu twoim zdaniem bitcoin jest za drogi skoro jest tak genialny. za duzo ludzi, a za mało monet. bitcoin musi byc drogi skoro tak duzo ludzi uwaza go za poczatek nowej ekonomii
  • Odpowiedz
Na Bitcoina patrzę jako na technologię i cyfrowe złoto - niezależną wartość niezależną od rządów, banków i ludzi jaszczurów

@escabor: To troche sie rozni od bezsensownie napompowanego instrumentu spekulacyjnego

ledwo co sam to napisałeś...

@escabor: Chodziło mi o to, ze wszedłem rok temu. To ze sie nie spodziewałem takich wzrostow to akurat prawda
  • Odpowiedz
@kf_x: Przeczytaj lepiej co wkleiłęm. Widać jak nadal wyceniacie BTC "na oko" ... drogi? 21mln btc na 7,5mld ludzi to teraz jest zajebiście tani...
Duża liczba 20 000 - czyli drogi ;)
A przy tej samej kapitalizacji gdyby satoshi stworzył system z 2,1mld btc a nie z 21mln to by był dziś po 200$ i wtedy już nie drogi?
Genialny system wyceniania, manewrując przecinkiem czy ilością jednostek wpływamy na wasze
  • Odpowiedz
@escabor: Tak, bo to po prostu naturalne przy takim piku w górę. Powiedz mi jak ty sobie to wyobrażasz? Jest kreska w górę do miliona i potem pozioma linia? A może tylko pionowa kreska i ciągle w górę? Jest po prostu za wcześnie na masową adopcję, ba, nawet sam Bitcoin nie jest jeszcze do tego gotowy co pokazuje brak LN w postaci zapchanego mempoola.
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: > jest kreska w górę do miliona i potem pozioma linia? A może tylko pionowa kreska i ciągle w górę?

To też błąd. Widząc obecne mocne wahania zakładasz że przy cenie np. $200k wahania będą takie same.
Im wyższa cena tym stabilniejszy i płynniejszy kurs, lekko reagujący nawet na handel sporym wolumenem. Efekty mamy widoczne już dziś. Porównaj obecne korekty do tych sprzed pół roku....
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: Ja naprawdę poświęciłem sporo czasu na braoinstorm na temat btc. Dlatego jestem spokojny, tym bardziej że To samo myślałem kilka lat temu i z każdą chwilą widzę potwierdzenie tych wniosków więc tylko się utwierdzam w swoich przekonaniach. Jestem spokojny o cenę btc a gorączka bitcoina i atak ludzkości w pogoni za inwestycją to będzie prawdziwa pionowa krecha jakiej nie widzieliśmy. Z resztą preludium tego masowego ataku społeczeństwa na kupowanie
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: Naprawdę, przemyśl to pod tym kątem, przetraw to, daj czas na oswojenie się z tym. A w końcu też zaznasz poczucie spokoju , pewności siebie, pewności co do btc i stwierdzisz że warto hodlować dłużej a 1mln$ to wcale nie jest nic nierealnego a bardzo możliwe że dobije do np. 3mln

Ja szukam dz iór w tym myśleniu i błędów, czegoś co mogłem przeoczyć od lat aby przypadkiem nie
  • Odpowiedz
@MagicznyHades: pomyśl o twórcy tego wykresu. P------j niesamowity. W 2010 roku zakładał że w listopadzie, grudniu 2017 będziemy mieli 10k...
Ciekawe jaki on ma hodl? Ten wykres uświadamia mnie jak nadal mało wiem, jak nadal wątpię w btc i jak inni potrafią analizować takie rzeczy. Niewiarygodne, bardzo bym chciał poznać twórcę tego. Gdyby zaczął mnie uświadamiać o btc to bym pewnie tylko karpia robił :O
  • Odpowiedz
@escabor: Patrz na to, też podobny kozak z przewidywaniem ceny:

https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/mHrlGQ61-TRUE-VALUE-LINE/

Obecnie to już mocno przegoniliśmy te wykresy, ale pamiętam że chyba jakoś we wrześniu linia idealnie się pokryła z tamtą wyceną.
Wykres powstał w 2016 a wtedy btc był dużo poniżej tego co on narysował.
Jednak niedawno się to pokryło. Popatrz na komentarze "Are you god", "Your a fuggin genius" itp ;)
  • Odpowiedz