Miraski, mam problem z zainstalowaniem openjdk na ubuntu 17.10. Instaluję pakiety openjdk-9-jdk oraz openjdk-9-jre , po wpisaniu java -version w terminalu dostaję:
openjdk version "9-Ubuntu" OpenJDK Runtime Environment (build 9-Ubuntu+0-9b181-4) OpenJDK 64-Bit Server VM (build 9-Ubuntu+0-9b181-4, mixed mode) Ale jak chcę zrobić nowy projekt w intellij to dostaję komunikat, że nie wykryto klas JDK
@interface: No właśnie, tworzyłem sobie nowe JDK w konfiguracji IDE i podobno nie wykrywa. Ogólnie się poddałem z javą 9 i zostawiam 8, działa to działa.
Mam pytanie, znam się na komputerach ale na motoryzacji w ogóle, co daje w samochodach osobowych silnik większy niż ~1.5 na publicznych drogach, nie tak orientacyjnie albo w jednej sytuacji na milion tylko tak zauważalnie przydatnego #samochody #motoryzacja
Miraski, mam problem z zainstalowaniem openjdk na ubuntu 17.10. Instaluję pakiety openjdk-9-jdk oraz openjdk-9-jre , po wpisaniu java -version w terminalu dostaję:
openjdk version "9-Ubuntu"OpenJDK Runtime Environment (build 9-Ubuntu+0-9b181-4)
OpenJDK 64-Bit Server VM (build 9-Ubuntu+0-9b181-4, mixed mode)
Ale jak chcę zrobić nowy projekt w intellij to dostaję komunikat, że nie wykryto klas JDK
@dogmeat: zainstaluj windowsa jak w javie masz kodzić, bo więcej będziesz konfigurował niż programował ;)
Komentarz usunięty przez autora